reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

alex czy grypa nie wiadomo, ale jedno jest pewne, łóżeczko, dużo pić, kanapeczka z masełkiem i czosneczkiem, duzo witamin w owocach i warzywach, mi pomógł *spam* syrop, polecam Ci i zdrowiej!!!!
Na 30.11 przełożyłam, będzie 14 tc wg om, a wg usg 12 - wiec powinno byc ok.
Mój doktór po prostu się pomylił z terminami zwolnienia i wypisał mi tak, że nie ma terminu wizyty u niego...

Katar mam i bóle ciała, grypa? :(

reklama
Weronika - gartuluję udanej wizyty, wiesz mi się, też wydaje, że posiew i cytologia powinny być wykonanne, na początku i na końcówce ciąży. Przynajmniej mi by spadł kamień z serca, bo miewam upławy takie żóltawe i wolałabym to skontrolować, jednak ginka mówi, że jest oki.
Alex- mam nadzieję, że to nie grypa, leż w łózku popijaj herbatkę z miodem i cytyną, rutynoskorbin i leż, jak zaczniesz gorączkować leć do lekarza.
ja jutro jadę na wizytę, więc może zobaczę mojego misia, bardzo bym chciała:)

sarenka mi lekarz powiedział, że delikatne upławy to normalne w ciąży, dopiero kiedy są intensywne i na przykład mają brzydki zapach trzeba się przyjżeć

Weronika - gartuluję udanej wizyty, wiesz mi się, też wydaje, że posiew i cytologia powinny być wykonanne, na początku i na końcówce ciąży. Przynajmniej mi by spadł kamień z serca, bo miewam upławy takie żóltawe i wolałabym to skontrolować, jednak ginka mówi, że jest oki.
Alex- mam nadzieję, że to nie grypa, leż w łózku popijaj herbatkę z miodem i cytyną, rutynoskorbin i leż, jak zaczniesz gorączkować leć do lekarza.
ja jutro jadę na wizytę, więc może zobaczę mojego misia, bardzo bym chciała:)

Oj, kochane... ja kiedyś to tylko czosneczek zamiast antybiotyków, a teraz nununu... jak czuję czosnek od razu przytulam wc - natychmiast reakcja. Jak piekłam schab z czosnkiem, to cały wieczór się męczyłam... przez trzy dni bałam się go wyciągnąć z lodówki - dziś się przełamałam, bo już nie miałam co mojemu M na obiad zrobić.

A ja się posiliłam ryżem z jabłkami... :)

Trochę lepiej się czuję niż rano, nafaszerowałam się miodem i cytryną. *spam* musze sobie kupić, mieć w apteczce - niestety ciąża zimowa musi być dobrze zabezpieczona.

U mnie robiono cytologię od razu na pierwszej wizycie dot. ciąży (następnego dnia dowiedziałam się o podejrzeniu c. pozamaccznej... to wiecie już... dobrze że mi szybko przechodzi, ale zawsze jakoś tak pamiętliwa jestem...).

Posiewów żadnych nie miałam, a teraz czeka mnie tylko to usg genetyczne i 7 grudnia wizyta standardowa. Wczoraj doktór nie przepisał mi żadnych badań, bo stwierdził, że wszystko tak idealnie wychodzi, że nie ma takiej konieczności.

Jako że przesądna jestem, jak na wróżkę i tarocistkę przystało - to pluję przez lewe ramię :):):)

Oj, kochane... ja kiedyś to tylko czosneczek zamiast antybiotyków, a teraz nununu... jak czuję czosnek od razu przytulam wc - natychmiast reakcja. Jak piekłam schab z czosnkiem, to cały wieczór się męczyłam... przez trzy dni bałam się go wyciągnąć z lodówki - dziś się przełamałam, bo już nie miałam co mojemu M na obiad zrobić.

A ja się posiliłam ryżem z jabłkami... :)

Trochę lepiej się czuję niż rano, nafaszerowałam się miodem i cytryną. *spam* musze sobie kupić, mieć w apteczce - niestety ciąża zimowa musi być dobrze zabezpieczona.

U mnie robiono cytologię od razu na pierwszej wizycie dot. ciąży (następnego dnia dowiedziałam się o podejrzeniu c. pozamaccznej... to wiecie już... dobrze że mi szybko przechodzi, ale zawsze jakoś tak pamiętliwa jestem...).

Posiewów żadnych nie miałam, a teraz czeka mnie tylko to usg genetyczne i 7 grudnia wizyta standardowa. Wczoraj doktór nie przepisał mi żadnych badań, bo stwierdził, że wszystko tak idealnie wychodzi, że nie ma takiej konieczności.

Jako że przesądna jestem, jak na wróżkę i tarocistkę przystało - to pluję przez lewe ramię :):):)

alex dobry pomysł, jutro dieta :) jabłka z ryżem :) co do badan, to może juz mialas na wszystko i dlatego nie zlecil, mnostwo tego jest w 1 trymestrze, wszystkie wirusy, przeciwciala i inne choroby przebyte czy tez nieprzebyte, morfologie wiem ze czesto sie robi w ciazy, ja nie mam nic przeciwko takiej kontroli choć nie lubię pobierania krwi :) i cieszę się, że mnie często sprawdzają.

No właśnie na wczoraj miałam zrobione wszystko:

morfologię
cytologię
cytomegalię
różyczkę
toksoplazmozę
hcv, hbs, hiv, vdrl
glukozę, progesteron, prolaktynę itp.

no i oczywiście grupę krwi musiałam sobie z archiwum wyjąć...

No właśnie na wczoraj miałam zrobione wszystko:

morfologię
cytologię
cytomegalię
różyczkę
toksoplazmozę
hcv, hbs, hiv, vdrl
glukozę, progesteron, prolaktynę itp.

no i oczywiście grupę krwi musiałam sobie z archiwum wyjąć...

a przeciwciała? podobnież bardzo ważne badanie.

reklama
hej ja juz po wizycie, dziekuje wszystkim za kciuki:tak: wszystko ok, kosc nosowa, przeziernosc i wszystkie narzady. ale ulga!!! maluszek ma 64mm co odpowiada 13t2d i termin wychodzi na 25 maja :szok::-D:-D

Do góry