reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

reklama
Cześć dziewczyny. Byłam dziś na 1 mojej wizycie i niby wszystko ok, ale jestem jakaś zniesmaczona tą wizytą. Ogólnie pani doktor była bardzo miła i sympatyczna, dała numer telefonu w razie potrzeby, wypisała skierowanie na badania, zbadała, założyła kartę ciąży i to wszystko :baffled: w sumie jechałam tam z myślą, że usłyszę serduszko i chyba dlatego jestem taka niezadowolona :baffled: bo po badaniu kazała mi się ubrać i to wszystko. Ehh.
Zapomniałabym! Dziewczyny dostałam skierowanie na te badania prenatalne (usg+badanie krwi) gin mówiła, że każdej przyszłej mamie wypisuje takie skierowanie i dziewczyny podobno chodzą na te badania. Ani u mnie ani u męża w rodzinie nie było żadnych strasznych chorób itp więc po co te badanie?

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt! :-) Karolq trzymam kciuki! Alex - zdrowiej! ja juz po USG, sluchajcie moje dzidzi juz sie rusza, nie mogłam w to uwierzyć ale wyglądało tak jakby machalo do mnie obiema raczkami, poryczalam sie jak bóbr :-)))) serduszko jak dzwon, wszystko bardzo dobrze i torbiel ciążowa sie zmniejsza...ufff. Za to Pani nie mogła mi sie wbić igłą i było bardzoooo bolesne pobranie, ale przeżyłam :-) po tym jak zobaczyłam skaczące dzidzi chodzę nakrecona :-) kupiłam sobie rajstopy, Legnicy, spodnie ciążowe bo juz we wszystkim mi ciasno :-)) ufff to był dobry dzień.

Alex ale czy mialas przeciwciala badane poza podaniem grup krwi Twojej i Męża? O to pytałam, bo mój dr powiedział ze pomimo tego ze grupy nie wskazują na konflikt i tak sie wykonuje to badanie. Widze, ze ty jestes obstukana w tym temacie, ja jestem laikiem, pytam tylko o to co ja mam w skierowaniach i badaniach ;-)))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zapomniałabym! Dziewczyny dostałam skierowanie na te badania prenatalne (usg+badanie krwi) gin mówiła, że każdej przyszłej mamie wypisuje takie skierowanie i dziewczyny podobno chodzą na te badania. Ani u mnie ani u męża w rodzinie nie było żadnych strasznych chorób itp więc po co te badanie?
a wiek?
Niby to 'standardowe' badanie usg, a mi lekarz powiedzial ze nie musze robic - bi jestem mloda i nie ma w rodzinie historii chorobowej

Gratuluje
udanych wizyt kochane:)
Moze jakies fotki?

Ostatnia edycja:
kolejna wizyta również za mną
przezierność karkowa w normie, kość nosowa też widoczna, przepływy ok, serduszko widziałam i słyszałam oraz dzidziusia w całej okazałości :-)
wyniki również ok, na następną wizytę mam do zrobienia tylko mocz
z usg wychodzi 12w2d
kolejna wizyta za 3 tyg
jedyny minusik to taki, że mam łożysko przodujące brzeżne i z tego tytułu dostałam duphaston, l4 również jest
lekarz jednak stwierdził żeby się nie martwić :tak:
i to by było chyba na tyle :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry