reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

emotion_sickness,wiesz co u mnie też na badaniu musiał robić USG dopochwowo, bo przez tłuszczyk na brzuchu nie mógł się przebić, zlewę mieli z moim mężem, chociaż mój mąż bęca ma niewiele lepszego :-)
ale nie odbieram tego za obrażanie, bo sama się zastanawiałam czy przez mojego fałdziora coś dojrzy, z tym że rozumiem, że Tobie robił jakiś wyrzut i chamskim tonem to powiedzał, u nas było po prostu śmiesznie, stwierdził że kochanego ciała nigdy za wiele, ale w tym przypadku to nie pomaga ;-)

Mika - dzieciątko ponoć się trochę boi odgłosów USG - jakoś mi to lekarz tłumaczył, moje małe też wierzgało :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Justys84 - w badaniach prenatalnych nie chodzi o to, żeby sprawdzać dla samej wiedzy, czy dzidzia zdrowa, tylko o to, że w razie, gdyby dziecko wymagało bardziej złożonej opieki po porodzie personel medyczny będzie do tego przygotowany.
Mi lekarz powiedzial,ze to glownie chodzi o zespol Downa,Patau i zespol Edwardsa o ile w przypadku zespolu downa mozna pomoc np.jesli chodz o wade serduszka to w zespole Patau i Edwardsa jest to raczej niemozliwe,ja wolalabym wiedziec wczesniej

emotion_sickness,wiesz co u mnie też na badaniu musiał robić USG dopochwowo, bo przez tłuszczyk na brzuchu nie mógł się przebić, zlewę mieli z moim mężem, chociaż mój mąż bęca ma niewiele lepszego :-)
ale nie odbieram tego za obrażanie, bo sama się zastanawiałam czy przez mojego fałdziora coś dojrzy, z tym że rozumiem, że Tobie robił jakiś wyrzut i chamskim tonem to powiedzał, u nas było po prostu śmiesznie, stwierdził że kochanego ciała nigdy za wiele, ale w tym przypadku to nie pomaga
Zgodze sie ze za wczesnie - moze przeszkadzac tluszczyk w zewnetrznym usg,
ale tamto usg bylo w 20/21 tygodniu a ja wcale nie mialam go niewadomo ile.

Jakos mojej gin juz w 13 tyg nie przeszkadzal moj brzuch w wykonywaniu usg zewnetrznego na sredniej jaksci usg..
a tu facet mial dobry sprzet, razem z 3/4d .. wiec po prosu nie mogl sie pohamowac i musial mi ublizyc.

Mi lekarz powiedzial,ze to glownie chodzi o zespol Downa,Patau i zespol Edwardsa o ile w przypadku zespolu downa mozna pomoc np.jesli chodz o wade serduszka to w zespole Patau i Edwardsa jest to raczej niemozliwe,ja wolalabym wiedziec wczesniej

Tak, glownie i masz racje, ale jest cale mnostwo innych ewentualnosci, ktore okolo 12 tc sa mozliwe do zdiagnozowania na usg, wiec nie tylko o to chodzi...

Ogladalam wczoraj One Born Every Minute na TLC (15:00) i np byl przypadek dzieciatka ktore urodzilo.sie z czesciowym jelitkiem przy pepowinie. Neonatolodzy na nia juz czekali i po 3 tyg dzidzius zostal wypisany do domu dzieki wlasnie wiedzy ze jakas tam wada sie pojawila.

Ja dzis.wymiotuje nawet po wodzir, pewno z nerwow przed jutrrm. O dziwo najbardziej sir przejmuje ze to lux med, a w luxie nigdy nie mialam dobrego usg i same pomylki, wiec gotowa jestem ze bede musiala i tak calkiem osobno powtorzyc badanie.

Tak, glownie i masz racje, ale jest cale mnostwo innych ewentualnosci, ktore okolo 12 tc sa mozliwe do zdiagnozowania na usg, wiec nie tylko o to chodzi...

Ogladalam wczoraj One Born Every Minute na TLC (15:00) i np byl przypadek dzieciatka ktore urodzilo.sie z czesciowym jelitkiem przy pepowinie. Neonatolodzy na nia juz czekali i po 3 tyg dzidzius zostal wypisany do domu dzieki wlasnie wiedzy ze jakas tam wada sie pojawila.

Ja dzis.wymiotuje nawet po wodzir, pewno z nerwow przed jutrrm. O dziwo najbardziej sir przejmuje ze to lux med, a w luxie nigdy nie mialam dobrego usg i same pomylki, wiec gotowa jestem ze bede musiala i tak calkiem osobno powtorzyc badanie.

alex myśl pozytywnie... :)) powodzenia jutro!

a ja chętnie obejrzę, jeszcze nie widziałam takiego programu, też pewnie będę ryczeć ale trochę płaczu nie zaszkodzi :)

ja rycze jak zobacze male dziecko w reklamie, czy wzruszam se jak glupia jak na filmie chlopak wyznaje milosc komus.. wiec takie wrazenia dla mnie sporadycznie raz w miesacu :D

Pamietam w tamtym roku jak umarl hubert w 'pierwszej milosci', siedzialam i ogladalam pogrzeb przewijalam z tysiac razy i tak ryczalam - zadzwonila siostra i myslala ze cos sie stalo bo sie dogadac nie mogla ze mna - zwolnila sie z pracy i szybko przyjechala:D A ja za plakana 'bo oni tak placza..' :D

Ostatnia edycja:
reklama
Jestem po wizycie, zła jak osa:crazy:
Wpisała badania w kratę ciąży, obejrzała wyniki z genetycznego i testu. I zrobiła mi usg dowcipne, dosłownie przez chwilkę, żeby tylko serduszka posłuchać, bo jak to powiedziała "Nie będzie mi gmerać, skoro miałam usg 2 ty temu w Gdańsku". :crazy::crazy:

Do góry