reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

Anna gratuluję udanej wizyty!! śliczny maluszek!!
Rurka gratuluję wizyty jaka by ona nie była, najważniejsze, że maluszek zdrowy:tak:
Lasotka gratuluje!!
Mycha gartuluję kochana, śliczny maluszek!!!!
Alex gratuluję !!!

reklama
Weronikabp tak na pewno będę 7 grudnia u mojego ulubionego dr. Jurija w Babce, on też bada NT i NB, i myślę że jeśli będzie to juz 12 t 3 d ( wg dzisiejszego usg ) to musi być wszystko. A i tak tydzień później mam kontrolę przepukliny, bo jeszcze jelita są na zewnątrz.

Trochę się boję tego wytrzewienia, ale wiem że tylko jedno na 4000 dzieci to ma i generalnie dzieciaka można po 2 tyg max do domu zabrać ze szpitala, ale mimo wszystko jest to pewne cierpienie... bo nie jest do końca zdrowe i trzeba je naprawiać.

Oglądałam ostatnio Porodówkę na TLC i była dziewczynka z taką wadą - na szczęście no jak mówię, to jest dość prosty neonatologiczny zabieg, pod warunkiem, że nie ma innych wad.

Jak każda matka mam s**anie w temacie, bo chciałabym mieć 10000000 % pewności, że moje dziecko urodzi się najzdrowsze na świecie... Byłam w ciąży kiedyś i ją straciłam (por. zatrzymane 8 tc, zabieg prawie miesiąc później... bo się dowiedziałam o ciąży, jak już było serduszko zatrzymane, ale czekałam na usg do 12 tc - pracowałam za granicą...), a teraz wiem w zasadzie od bHCG 300,00 więc bardzo wcześnie i każdy dzień analizuję godzina po godzinie, co powinno być, a czego być nie powinno... Nie planowałam tego skrupulatnie, ale Dzidzia jest i ją bardzo kocham, to dla mnie teraz najważniejsza istota na świecie... i lekarze, którzy zbywają mnie powodują u mnie bardzo dużą frustrację, a niestety te placówki, do których chodze robić badania za darmo przewidują opiekę na poziomie taśmy produkcyjnej - wybaczcie, ale nie czuję się komfortowo w rękach lekarzy w takim molochu...

W Babce jest inaczej. dr. Jurij to anioł, nie człowiek - to, jak on na mnie wpływa w gabinecie, na badaniu to jest nieporównywalne z niczym innym. Najlepszy lekarz ginekolog, jakiego spotkałam - no, może jak jeszcze mieszkałam w Opolu to dr. Marcin Binkowski (Medrem, GinMed na Jagiellonów i Piotrkowskiej chyba) był taki klawy - interesował się, pamiętał, wiedział co jest grane. Tego oczekuję, może nie żeby pamietał każdy parametr z karty, ale żeby wiedział np, "o to ta pacjentka w ciąży, otyła, co ma tego męża, co się pytał czy na usg można sprawdzić czy dziecko jest jego" - tylko i aż tyle. Żeby powiedział: masz pytania? zastanów się, pytaj...

Tak się musiałam wygadać...

Przed świętami czeka mnie jeszcze sprawa urzędowa do załatwienia w Opolu, więc może zajrzę tam do jakiegoś dobrego specjalisty USG, raczej tak zrobię - przede wszystkim taniej, wizyta z USG 80 zł, a nie 168 + 125...

Warszawa mnie przeraża, zwłaszcza jeśli chodzi o anonimowość i to, jak ludzie się traktują...

Może jest większa swoboda, ludzie mniej :gadają:, ale to nie jest do końca fajne...

Alex po to tu jesteśmy żeby sie wygadac, :-) masz racje z wawą ze traktuje sie ludzi w dziwny sposób, dlatego cieszę sie ze sie z niej wyprowadziłam, mam 20 min autostradą więc blisko na zakupy, życie kulturalne, enelmed, ale żyje sobie w małym mieście, mam ryneczek pod domem, miłych ludzi w sklepach, bardzo to lubię :-)

wyniki szczegolowe niby w kierunku tej cytomegali odebralam i wszytsko 2 razy ponad norme... nie wiem co myslec... ale nie interpretuje tego na własną reke, wizyte mam 3 grudnia u lekarza to sie dowiem... ogolnie chyba spac nie bede przez te kilka dni

andronstendion, shba, prolaktyne 2 razy ponad norme, a dhea so4 ponizej normy, glukoza na granicy, ale jak to sie wszystko w kupie ma do siebie to nie wiem i testosteron wolny 2,54 pg/ml ale normy dla ciezarnej nie ma.. jedynie tsh sie miesci w granicy

Gratuluje wizyt kochane!!!! sliczne te Wasze... no juz nie fasolki :p

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry