reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

Blonka normy dla hormonow sa troche inne w ciazy niz normalnie, czasem trafia sie na badanie w chwili tuz po wyrzucie do krwi hormonu wiec jest nieco wyzszy. Wazne zeby lekarz zerknal, ewentualnie dal jakis.preparat. sama prolaktyna moze byc wysoka od np pocierania sutkow... ja mialam kolczyki w moich i po zdjeciu juz nie byla zawyzona.

Jesli.chodzi o cyto, to interpetuje sie je tak

Igm - igg - brak zakazenia i kontaktu

Igm - igg + zakazenie przebyte w przeszlosci

Igm + igg + zakazenie aktualne w pelni

Igm + igg - swieze zakazenie

Normy dla cytomegalii czytamy:

Mniej niz 0,4 to wynik ujemny, do okolo 2 to watpliwy i powyzej 2 liczony jest jako dodatni (raczrj jesli.prawidlowo.wykonane to.dodatni oscyluje w ilosci liczonej w setkach jednostek), ale najwazniejsze zeby wyniki.obejrzal lekarz, bo mi.osobiscie np zdarzaly sie pomylki.w laboatorium.

reklama
Alex nie wiem jaki jest wynik bo został u mnie w karcie... chyba ze mam wpisany w karte ciazy? ide zobaczyc.. bo teraz mialam juz inne badania nie pisze mi tam nic o cytomegali sadze ze to jakies badania pokrewne

Witam się i ja. Po wczorajszej wizycie ok. Wyniki książkowe, chwile oglądaliśmy dzidziusia, serduszko ślicznie bije. Dostałam zdjęcie. Dzidzius jak przypuszczał doktor okazał się za mały na usg prenetalne więc nastepna wizyta 13.12 i wtedy sobie poogladamy. Fajnie bo mąż bedzie ze mną a wczoraj nie mógł więc ddobrze że tak wyszło.

Gratuluję wszystkich udanych wizyt.

blonka nie martw się, wizyta już niedługo i lekarz odpowiednio interpretuje wyniki. Nie ma co gdybać na zapas

Ostatnia edycja:
Witam się i ja. Po wczorajszej wizycie ok. Wyniki książkowe, chwile oglądaliśmy dzidziusia, serduszko ślicznie bije. Dostałam zdjęcie. Dzidzius jak przypuszczał doktor okazał się za mały na usg prenetalne więc nastepna wizyta 13.12 i wtedy sobie poogladamy. Fajnie bo mąż bedzie ze mną a wczoraj nie mógł więc ddobrze że tak wyszło.

Gratuluję wszystkich udanych wizyt.

blonka nie martw się, wizyta już niedługo i lekarz odpowiednio interpretuje wyniki. Nie ma co gdybać na zapas

takie posty mozna czytac i czytac :D

Emotion -jak twoja przeziernosc dzisiaj? W sensie dzidzi oczywiscie :)

Ja juz po. Wszystko ok. Przeziernosc 1.1mm i widoczna kosc nosowa. wymiarowo zgadza sie dokladnie co do dnia. Pani miala dosc dobre usg i juz dzis na 99 % powidziala mi ,ze to DZIEWUCHA:: Jestem w mega szoku. Moj maz ma dwoch synow z poprzedniego malzenstwa i jednego ze mna. Wszyscy nastawialismy sie ze chlopak. A tu prosze. Wciaz nie moge sie otrzasnos. NIe umiem obslugiwac dziewczynek.

Przedstawiam pania maja cudowna ,koszmarke Lilly
baby uge 13_7.jpg baby uge 13_6.jpg

Załączniki

• baby uge 13_7.jpg
    baby uge 13_7.jpg
    34,1 KB · Wyświetleń: 274
  • baby uge 13_6.jpg
    baby uge 13_6.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 281
reklama
Do góry