reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

Winki no piękna malutka
rurka ja też nie umiem obsługiwac chłopca. Kiedyś miałam taką sytyuację byłam z małą na placu zabaw, moja miałam może póltoraroczku jeszcze pampers no i widze przyszedł chłopiec tak ze 3 latkai się wygina a był z siostrą 6lat no więc mówię chyba bratu chce się siusiu a Ona się pyta a ten że nie zdjął buty no i do piachu nagle patrzę i cały mokry, mówię musisz do domku no akurat wyjżał Jego tatuś więc mówię chłopiec się siusiał chciałam pomóc ale sama mam dziewczynkę więc nie wiedziałąm co i jak:) no a zdrugiej strony jakbym mu starłam się pomóc to jeszcze by mnie posądzili o molestowanie.

reklama
Emotion -jak twoja przeziernosc dzisiaj? W sensie dzidzi oczywiscie :)

Ja juz po. Wszystko ok. Przeziernosc 1.1mm i widoczna kosc nosowa. wymiarowo zgadza sie dokladnie co do dnia. Pani miala dosc dobre usg i juz dzis na 99 % powidziala mi ,ze to DZIEWUCHA:: Jestem w mega szoku. Moj maz ma dwoch synow z poprzedniego malzenstwa i jednego ze mna. Wszyscy nastawialismy sie ze chlopak. A tu prosze. Wciaz nie moge sie otrzasnos. NIe umiem obslugiwac dziewczynek.

Przedstawiam pania maja cudowna ,koszmarke Lilly
Zobacz załącznik 596705 Zobacz załącznik 596706

piekne zdjecia ... te obrazy z usg sa naprawde cudne ...

no i nie powiem mega odwazna pani doktor ze z taka pewnoscia mowi o dziewczynce ...

Gratuluje, sliczna dziewuszka :)
mowisz ze ty dziewczyn nie umiesz obslugiwac a jachlopcow, pamietam jak zostalam z chrzesniakiem parodniowym i dzwonilam do siostry pytac w ktora strone kladzie sie siusiaka w pieluszce to smiala sie u lekarza jak glubia bo glosno mi odpowiedziala ze przeciez nie bedzie robil z pepka basenu :)
Moj maz liczy na chlopaka, ale jeszcze usg przed nami:)

Noi w koncu ja .
Wczoraj zrobilam sobie prezent i byla na usg.
Oczywiscie poszlam w bojowym nastroju, bo przypuszczalam ze bedzie ten sam faciu co ostatnio.. i sie nie mylilam. juz siedzac ood gabinetem poznalam po glosie.

Weszlam do gabinetu a ten taki mily ze masakra jakas - od razu powiedzial ze nie ma co si meczyc i ze zrobimy 'brzuszne' usg. Ogolnie NIC nie powiedzial na temat mojej wagi, jedynie na poczatku 'no tu mam troszke tkanki tluszczowej ale damy sobie rade' i tyle!!
--- podejrzewam ze jego nastawienie zmienilo sie bo maz stal metr za nim ;-) :-D

A co u dzidzi?
Ma 6,5 cm
Serducho bije 161/minute
Przeziernistosc 1,8 (z 3 pomiarow zapisuje najwyzszy - tak to bylo jeszcze 1,6 i 1,7)

Raczki nozki sa, machajace :-)
Do tego mozg/czaszka, brzucho/zoladek i pecherz w normie /to sprawdzal/

Pokazal program na pidstawie ktorego szacuje ryzyko zaspolu downa, edwardsa i patau.
Naprzyklad jako 27 letnia biala kobieta wchodzac do gabinetu ryzyko zespolu downa wynosi 1:853, to po badaniu zmniejsza sie jyz do 1:9743
I tak mam wyliczone wszystkie 3 zespoly.

Dzidzia bardz zniecierpliwiona, kopala, lapala sie za glowe, wiercila co chwila.
Mam kilka fajnych fotek, niestety z tableta nie dodam.

Noi chyba na tyle by bylo?
Aha nie spytalam o plec bo bylam oszolomiona tym jaki byl mily :p mi cos tam dyndnelo miedzy nogami /wiem jak i co z usg siostry i kolezanki/ no ale nic na pewno :-)

reklama
emoticon co Co nasi mezczyzni robia z lekarzami :p az sie grzeczni robią :p dlatego porod rodzinny to jest to! jak kobieta nie ma sily sie domagac tego co jej sie nalezy to facet o to zadba :D hehehehehe fajnie ze dzidzius zdrowy, a to dyndajace miedzy nogami hmm moze pepowina? a chcielibyscie chlopca? :)

Do góry