reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

Alex gratuluje :-)

Sarenka ja tez sie nieraz zastanawiam jak pokocham drugie dziecko.
Nieraz mysle jak moge byc taka zla i decydowac sie na drugie jak wtedy nie bede juz mogla dac 100% siebie Anitce a na to zasluguje, na kazda minute jaka moge jej dac. A jak juz bedzie 2jka to nie poswiece sie w calosci.

Blonka odpoczywaj ile mozesz.
A ty krzywa curzycowa masz robic czy normalne badanie? A jak z ketonami?
Ja wlasnie sie 'samokontroluje' musze lek spytac na nastepnej wjzycie ja t u mnie z ta cukrzyca czy jest czy nie ma w koncu.

reklama
mika totalnie się na tym nie znam :( ale pewnie Alex by wiedziała ona wszystko wie o wynikach :))

Nie wiem wszystkiego :-)
U krów i piesełów się nie robi testu pappa :-)

Ale w tym tescie chyba najwazniejszy sam wskaznik ryzyka a reszta mowi ilosciowo o bialkach ktore sie zmniejszaja czy zwiekszaja przy trisomii itp.

Wlasnie mam chwile i uzupelniam braki :-)

Alex gratuluje :-)

Sarenka ja tez sie nieraz zastanawiam jak pokocham drugie dziecko.
Nieraz mysle jak moge byc taka zla i decydowac sie na drugie jak wtedy nie bede juz mogla dac 100% siebie Anitce a na to zasluguje, na kazda minute jaka moge jej dac. A jak juz bedzie 2jka to nie poswiece sie w calosci.

Nie dziekuje (wszystkim ;-)) :-)

Emotion, ja mam pierwsze w tak zaawansowanej drodze, tez pelna obaw. Na pewno instynkt mam... I to bardzo silny, ale strasznie sie boje ze nie bede chciala wstawac w nocy, ze nie dam rady karmic piersia, a chce... Ze sie bede denerwowac z powodu placzu. A przeciez dziecię na początku tylko płacze, nie mowi "mama daj dydody" albo "obilem kupe"...

Do tego sporo obaw technicznych... No i tez sam porod.

Wole naturalnie... Ale z powodu otylosci, mimo ze jastem ogolnie niemal okaz zdrowia i tylko cisnienie lekko podniesione ale w granicznych normy, to boje sie cc... Nawet nie wiem czy czlowieki po cc moga karmic piersia... Psy moga. A u krow sie nie robi cc xD

Buziaki dziewczyny, milego dnia!

Alex ja po cc i karmilam:-) dziecko tak samo musi sie ciebie nauczyc tylko ono biedne nieswiadome co go czeka:-) i spokojnie.

A i wiem co bardzo bolalo niektore mamy. Teraz jest mocno porzadane karmienie piersia i ludzie nawet na ulicy krytykuja jak daje sie dziecku butle zamiast cyca. Ale moze sie tak zdarzyc ze nie bedziemy mogly karmic. Nie zalamywac sie wtedy:-) przeciez to nie znaczy ze mniej kochamy nasze dzieci. A znam os ktora depresje miala bo inni tylko mowili jej ze cyc jest naj i wogole.

Nie dziekuje (wszystkim ;-)) :-)

Emotion, ja mam pierwsze w tak zaawansowanej drodze, tez pelna obaw. Na pewno instynkt mam... I to bardzo silny, ale strasznie sie boje ze nie bede chciala wstawac w nocy, ze nie dam rady karmic piersia, a chce... Ze sie bede denerwowac z powodu placzu. A przeciez dziecię na początku tylko płacze, nie mowi "mama daj dydody" albo "obilem kupe"...

Do tego sporo obaw technicznych... No i tez sam porod.

Wole naturalnie... Ale z powodu otylosci, mimo ze jastem ogolnie niemal okaz zdrowia i tylko cisnienie lekko podniesione ale w granicznych normy, to boje sie cc... Nawet nie wiem czy czlowieki po cc moga karmic piersia... Psy moga. A u krow sie nie robi cc xD

Buziaki dziewczyny, milego dnia!

alex co do wstawania w nocy i wogole opiekui - zobaczysz jak ci sie wlaczy instynkt macierzynski ... bedziesz wiedziala jak sie dziecko w nocy z boku na bok przewroci i obudzisz sie zanim pisniesz :)

co do karmienia ... ja nie moglam karmic (jestem po wycieciu guza z piersi i prawdopodobnie mam uszkodzone przewody mleczne i po tygodniu zasadniczo bylo po karmieniu bo z jednej piersi pokarmu mialam za malo a mloda potem sie tak rozbestwila ze szok !!!

Alex a czemu boisz sie ze cesarka?
Ja w 1 ciazy dobilam do bmi 35, urodzilam sama /co prawda dlugo/ ale nie bylo wskazania do cesarki. Bylas chba chwile na watyku 'otylc w ciazy' tam dziewczyny mowily o porodach.
I wcale nie jest regula ze musimy dlugo rodzic. ;)

Male dzicko przebierasz i co 2 godz to nie boj sie ze niebedziesz wiedziec kie kupe ma - nie zawiedzie cie bedzie 'tam' za kazdym razem prawie :-)

Kazdego dziecka sie nauczyc trzeba oo prostu, bo kazde jest inne. Moja np pierwszy mesiac b plakala w ncy nie mogla spac po jedzeniu po prostu sie przebudzala - po miesiacu sprobowalam ja 'nie odbijac' po jedzeniu... spala 6 h bez przerwy.
;) troche wprawy i 'nauki' :-)

Alex- najpierw chcę Ci pogratulować, śliczna fota, co do instyktu todziewczyny dobrze Ci mówią ja sięboję dzieci małych, Moją córcię długo nosiłam w rożku bo się bałam, ale jakoś wiedziałam kiedy przebrać, kiedy nakarmić, jakoś to się czuje, taka niedopisana więź coś jak telepatia. A co do drugiego dzidecka, emotion, ja zaszłam w ciążę, bo mnie przeraziła myśl, że moje dziecko jak nas zabraknie nie będzie miała nikogo i chciała siostrę, więc to dla niej. Boję, się, że będzie czuła się odrzucona.

reklama
Alex- najpierw chcę Ci pogratulować, śliczna fota, co do instyktu todziewczyny dobrze Ci mówią ja sięboję dzieci małych, Moją córcię długo nosiłam w rożku bo się bałam, ale jakoś wiedziałam kiedy przebrać, kiedy nakarmić, jakoś to się czuje, taka niedopisana więź coś jak telepatia. A co do drugiego dzidecka, emotion, ja zaszłam w ciążę, bo mnie przeraziła myśl, że moje dziecko jak nas zabraknie nie będzie miała nikogo i chciała siostrę, więc to dla niej. Boję, się, że będzie czuła się odrzucona.

ja agatke staram sie jakos przygotowac ale wiem ze nie bedzie latwo ! a powiedzialas juz ze jestes w ciazy ?? my to chyba na swieta zostawimy bo juz po malu ciezko przed nia nic nie mowic ...

Do góry