reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty, badania, usg

A na usg wyglądało to tak : Link do: plec dziecka chlopiec - Szukaj w Google
Znalazłam przykładowe zdjęcie żebyś mniej więcej wiedziała :)

p19u3e3k9ugosgbi.png

reklama
O kurde faktycznie cos widac w szoku jestem:) ze jaderka tak szybko przewaznie na tym etapie jeszcze nie ma.

Dziewczyny a prenatalne jest dowcipne?

010igov3fkey3mez.png

W uk od 7tc przez brzuch, Prenatalne tez aleee czasem robią dowcipne.

Dorota właśnie, nie wiem czy widziałaś u mojego synka, po prostu to widać. Teraz była pustka. Ale dwa tyg. Mi zleca. Idę na konkretne sprawdzanie, wiec się nie mogą pomylić. Będę szczęśliwa z dziewuszki ale liczyłam na chłopca :p
Ogromne gratki raz jeszcze.

Karoo no dziwnie.. Licząc po 1 mm dziennie, to moje 6cm to raczej 13tc. Wiesz o co mi chodzi? Kiedyś to porownywalam bo Kasiulki i Tymunka. I zgadzało się. Wiem, że są już centyle, wiec się nie przejmuje. Dla mnie najważniejsze, że maluch nadrobil. Bo jak była dwojeczka to był aż 7 dni w plecy.. A teraz idealnie.

Lilith dokładnie tak jak piszesz po prostu to widać ;) a widać było od razu jak ta lala ;) na pewno szybko zleci zaraz święta to się będzie działo wiec raz dwa i zaraz się i Ty dowiesz :) w takim razie trzymamy kciuki za chłopca [emoji109][emoji64]
Ostatnio znajoma która ma termin na 01.07 mówiła ze zna już płeć tez chłopiec to mi się wierzyć nie chciało a tu oo niespodzianka. Mam nadzieje ze się nie zmieni i juz zostanie chłopiec chociaż czytałam ze łatwiej pomylić się co do dziewczynki ale wiecie jak życie potrafi nie raz zaskoczyć ;)

Teraz myślimy nad imieniem miałbyc Filip ale mojemu coś się odwidziało :)

p19u3e3k9ugosgbi.png

No nie zawsze widac moja siostra miala prenatalane w 12 tc i lekarz powiedzial ze nic nie ma i ze dziewczynka a w 16 juz jajka wyszly.Lekarz wlasnie mowil ze do 15 tc jajka moga "wyjsc"

010igov3fkey3mez.png

No właśnie też tak gdzieś czytałam ze z dziewczynki może się jeszcze zrobić chłopiec a w druga stronę to już rzadkość żeby ktoś się pomylił. A tu na przykładzie Twojej siostry widać to doskonale a więc Lilith jeszcze wszystko się może zdarzyć :)

p19u3e3k9ugosgbi.png

Maziajka ja mialam najpierw przez brzuch bo lekarz mowil ze NT sie mierzy przez brzuch a potem dowcipne robil zeby zobaczyc organy a potem znowu przez brzuch zeby dla mnie fotki zrobic.dlatego ja mialam oba

Lilith ja nieporownuje Do nikogo bo Kazde dziecko rosnie w swoim tempie i jesli pasuje Do tyg i lekarz mowi ze wszystko dobrze to mu wierze

f2w3flw15r2h1ssa.png

Ja porownywalam, od początku mi nie pasowało gadanie, że maluch aż tyle w plecy ma a wymiary miał do przodu. Wywoływało to na samym początku u mnie niepokój, że różnica za duża..
Teraz wiem, że wyrownalo się wszystko więc nie swiruje ale tak jakoś mi to nie pasuje :)

Ty wiesz.. I ja wiem.. Co dla nas najważniejsze., ani wymiar ani Płeć.. Ale zdrowe :)

reklama
Do góry