reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

może jesli tak bardzo sie denerwujesz to skonsultuj tę diagnozę z innym lekarzem? Inne lekarz, inny sprzęt.. na trójmiastkach jest dziewczya, u której lekarz stwierdził hipotrofię (nie tylko podejrzewał) a Oliwka urodziła się zdrowa, śliczna z wagą prawie 3 kg. Uszy do góry!

reklama
może jesli tak bardzo sie denerwujesz to skonsultuj tę diagnozę z innym lekarzem? Inne lekarz, inny sprzęt.. na trójmiastkach jest dziewczya, u której lekarz stwierdził hipotrofię (nie tylko podejrzewał) a Oliwka urodziła się zdrowa, śliczna z wagą prawie 3 kg. Uszy do góry!

ooooo ABEJKA masz rację-przecież ja zrobiłam dokładnie to samo... Mój gin mi jęczał, że Mała jest mała, że rozwija się prawidłowo, ale jest mała. Że jak nie przybierze na wadze to bedziemy "mysleć"-w znaczeniu HIPOTORFIA.
a ja przy okazji USG 3/4d zapytałam innego lekarza o opinię, pokazałam mu Badania, książeczkę ciąży i stwierdził,że NIE widzi tu podstaw do HIPOTORFII i że Mała jest mniejsza, ale taki jej urok...a zresztą gdzie ja bym MIAŁA wielką dzidzię zmieścić?? MUSIAŁABYM mieć brzuch 2 razy większy chyba.

Byłam wczoraj na wizycie kontrolnej u mojej gin. Moje maleństwo waży tylko 1486 gram, czyli o 3 tygodnie za mało. Mam się do niej zgłosić za 2 tygodnie, bo jeżeli nie przybierze na wadze odpowiednio dużo trafie do szpitala na obserwację. Najgorsze jest to, że waga maleństwa jest na dolnej granicy i jeżeli jeszcze trochę spadnie to grozi mi hipotrofia.:-:)-:)-( Na domiar szczęścia maluch przekręcił się główką w górę (chociaż od 2 miesięcy był główką w dól) i jeżeli to się nie zmieni to grozi mi cc. Nie spałam prawie całą noc, to wszystko jest nie tak jak być powinno. :-:)-:)-:)-:)-:)-(
Nie martw się, jak piszą dziewczyny, to tylko waga orientacyjna. A stres na pewno nie pomoże ani tobie ani dziecku. Na pewno wszystko będzie dobrze. Moja dzidzia też jest mniejsza od przeciętnej, ale mieści się w normie więc się nie martwię.

Moja koleżanka przy przyjęciu na porodówkę miała robione usg. Wyszło, ze syn waży 3500. Puścili naturalny poród. Młody urodził się 4770. Taka "drobna" pomyłka w usg...
OOO, współczuję porodu:szok::szok::szok:

smefri no właśnie nie było tragedii. Rodziła 4 h, to super czas jak na pierworódkę.. fakt, ona do drobnych nie należy ale 4770 SN to naprawdę wyczyn

Hej:)
smefri no właśnie nie było tragedii. Rodziła 4 h, to super czas jak na pierworódkę.. fakt, ona do drobnych nie należy ale 4770 SN to naprawdę wyczyn

O kurcze - moja kuzynka też dużego synka urodziła 4600 SN ale to był jej 2 poród.

A Ty Monika - słuchaj koleżanek, nie stresuj się dziewczyno,bo to się dziecku udziela. Tak jak piszą dziewczyny z tą wagą różnie jest, a jeśli możesz to naprawdę warto to skonsultować z innym gineologiem,tak dla Twojego spokoju. Trzymam kciuki żeby było OK!!!

A ja byłam dziś u gina. Synek waży 1790 g, wody płodowe ok, łożysko ok, szyjka ok.Cieszę się że z synkiem wszystko w porządku. A 16.09 jadę do szpitala na badania, porodówke zobaczę i pogadam z położną. Kurcze,ale mnie to optymistycznie nastawiło. Pozatym wyniki moczu mam dużo lepsze,morfologia nie za bardzo,ale to standard. Aha i termin porodu z OM i z usg jest prawie zieżny - 22.10 z usg, 25.10 z OM.
U nas będzie chyba Filipek. Myśleliśmy też o Karolu,ale jednak Fifi. Bo mój ulubiony Wiktor odpadł -mąż się nie zgodził. Ja się natomiast na Mikołaja nie zgodziłam.

Wszystki Mamuśkom - miłego wieczoru.

reklama
Cześć dziewczyny ja wczoraj byłam na tej drugiej wizycie usg , mała troche się na boku ułożyła więc dużo lepiej było widać choć i tak z tego 3d4d to nici , bo owszem przełączył głowice ale nic za bardzo nie było widać jeszcze mam łożysko na przedniej ścianie brzucha i mała prawie twarzą w nim była, ale to świetnie wyglądało bo cały czas ssała , taki odruch chyba bo dotykała warg, i cały czas rączkami po głowie się głaskała. Ten lekarz nie nagrywa , ale ja wziełam swoją kamerke i nagrałam , fajnie to wyszło bo ten lekarz dużo opowiada i słychać głośno serduszko. W sumie jestem nawet zadowolona , i on czy jest 3d czy nie to i tak bierze zawsze 80 zł a inni dużo więcej , na szczęście przy poprzedniej wizycie usg jak mała była mniejsza i też przełączył to dał mi ładne 2 zdjęcia 3d,więc mam już zdjęcia i filmik. A mała jest małą nadal , nawet świetnie się broszką do kamery wystawiała , więc raczej wątpliwości nie mam .31t6d Waży 2090g ma długie kosci nóg i rąk ,to akurat mnie cieszy fl=65mm, hc=304mm bpd=82mm ac=285mm serduszko pikało 134/min. ogólnie lekarz powiedział że jest duże dziecko i wyprzedza wymiary ,każdy wymiar o 2 tyg, szykuje się ciekawy poród:baffled::-D.(wg usg 33t 3d) ale kazał się sugerować terminem z om .:-)Oczywiście na godzine przed usg mój M zadzwonił że nie zdąży z pracy wrócić czym mnie wkurzył maksymalnie , ale wzięłam mame i jej się oczywiście bardzo podobało .:tak:

Do góry