reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

Dziewczyny Luiza miała przez ostatnie tygodnie problemy z obniżeniem cukru, mnie waga jej małego wogóle nie dziwi, słodkie dzieci są bardzo duże. Niestety to wcale nie oznacza, że dziecko jest szybciej donoszone z tego co się orientuję.

reklama
Luiza, a z którego dokładnie tygodnia jest ta waga małego?

ta waga jest z dzisiaj.
Dokładnie przełom 32/33tygodnia.

Dziewczyny Luiza miała przez ostatnie tygodnie problemy z obniżeniem cukru, mnie waga jej małego wogóle nie dziwi, słodkie dzieci są bardzo duże. Niestety to wcale nie oznacza, że dziecko jest szybciej donoszone z tego co się orientuję.

Dokładnie, mam problemy z cukrzycą.
cukier mi strasznie skacze.
Dzieci cukrzyków są bardzo duże co czasami nie idzie z parą z rozwojem np narządów wewnętrzych. Na szczęście u nas wszystko dobrze się rozwija.

Dzieci cukrzyków nie są, a bywają bardzo duże... ja w pierwszej ciąży też miałam cukrzycę a Kuba miał 3200g... z tego co mi lekarka mówiła, że jak dziecko jest duże to wcale nie jest dobry objaw jeśli chodzi o cukrzycę...

Luiza a co z ta Twoją dietą, ustalili Ci coś konkretnego?

ta waga jest z dzisiaj.
Dokładnie przełom 32/33tygodnia.

Dokładnie, mam problemy z cukrzycą.
cukier mi strasznie skacze.
Dzieci cukrzyków są bardzo duże co czasami nie idzie z parą z rozwojem np narządów wewnętrzych. Na szczęście u nas wszystko dobrze się rozwija.

To super, że mały się dobrze rozwija i wszystko jest ok :-).

elisabeth bo tu chodzi o dzieci, kiedy tego cukru przedostaje się bardzo dużo, czyli jak się nie udaje zbić. Z tego co pisałaś u Ciebie dieta skutkowała, a więc w sumie odkąd wiedziałaś, że masz cukrzycę mały nie dostawał już tyle cukru ze krwi. Lekarz mi tłumaczył, że słodkie z krwi bardzo tuczy bo dobrze się wchłania i przenika. Dlatego mi powiedział, żebym przeszła na dietę, żeby nie obciążać swojego organizmu i nie tuczyć dziecięcia.
A ja przyznam, że znam kilka mam, które miały problemy z cukrzycą ale u nich dieta skutkowała i rodziły donoszone dzieci z wagą około 3.5 kg właśnie.

Za to widziałam słodkie dziecko co mama nie badała się w ciąży i nie wiedziała, że ma cukrzycę. Chłopczyka przywieźli zaraz po porodzie na neonatologię, akurat do tego samego pokoju co leżał mój synek, ponad 6.5kg miał wagi i wyglądał jak leżąca reklama Michelin.
Chyba miał wadę serduszka :-(.

Jagoda tak masz rację i ja to wiem... pamiętam jak pisałas o tym chłopcu i to własnie o to mi chodziło, że to nie jest dobry objaw jak dziecko jest duże... ale najważniejsze że dzidziuś Luizy prawidłowo sie rozwija... Szkoda tylko, że Luiza nie trafiłą na dobrego dietetyka czy diabetologa, bo z tego co pisała to nie miała żadnej diety, a być może obyłoby się bez insuliny...

reklama
no to ja się też zamelduję po wizycie. Mała ZDROWA jak ryba. waży podobno 1372g ma 25cm (od główki do pupki) wszystkie parametry w normie:-) termin nam się o 4 dni przesunął. Serduszko pięknie bije...a co do mnie...żadnych bóli nic... szyjka szczelnie zamknięta nie skraca się.
wszystko git!!!

Luiza...a ten Twój to kawał chłopa!!! tak trzymać!!!

Do góry