reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

reklama
Jakiego stracha miałam przd dzisiejsza wizyta top szok:szok:
Na szczęście do szpitala sie nie wybieram jak narazie,zwiekszył mi tylko dawke fenoterolu i trzęsę się jeszcze bardziej;-)szyjka nadal bardzo krótka,rozwarcie jest takie ze opuszka wchodzi ale mam sie podobno bnie denerwowac,bo fenoterol dobrze działa.A że za 2 tyg skończy sie 7m-c wiec nawet gdybym urodziła to nie ma juz takiego stracha o mała.Gin obicał ze jeszcze co najmniej te 2-3 tyg powinnam wytrzymac więc trzymam go za słowo:tak:M. sie przjął załatwił kase i dzis kupuje wózek jakby co.Tętno Emisi,156 więc ok!nastepna wizyta za 3 tyg bo idzie na urlop.
Ale ulżyło mi że nie musze biec dop szpitala bo okropnie nie chciałam:tak:
Aha,Karolinusia Bianka śliczna!!!!

Petinka to kawał chłopa z Filipa, ja jestem w starszej ciąży a mój miał wczoraj 1880g.
A boli Cię coś wysoko, że robisz próby wątrobowe?

Ja mam teraz zrobić na następną wizytę morfologię, mocz, powtórzyć toksoplazmozę i cytomegalię.

Petinka, wielki Twój maluch :szok: Tylko moja taka malutka, w 32 t.c. miała 1600 g.. Ale ja też miałam niewielką masę urodzeniową, to może mieć jakiś wpływ? A to, że ojciec dziecka jest wcześniakiem?

Dziewczynki są zwykle mniejsze od chłopców. Z tą wagą urodzeniową to nie wiem, ja miałam 2400g i 57cm a mój mąż miał 3300g i 52cm.
Krystian miał 3320g i 57cm, tyle, że 3 tygodnie przed terminem.
A niuniuś jest 100g szczuplejszy niż Krystian w 32tc. Teraz między 32tc a 36tc dzieci najwięcej tyją, więc jeszcze wszystko może się zmienić.

Dziewczynki też potrafią być duże:tak: Moja laleczka w pierwszym dniu 32 tygodnia (czyli 31 pełne) ważyła 1900. Normalnie słonik:-) Podobno ja też byłam duża jak się urodziłam a wyrosłam mała i chuda;-)

Teraz mam nowy problem - skraca mi się szyjka. I to w ekspresowym tempie. Mam już tylko 1 centymetr! Do tego pojawiły mi się skurcze (podobno takie jak porodowe a nawet nie zajarzyłam:eek:) taki pulsujący ból w plecach który powoduje dygotanie a potem przenosi się na brzuch. Dziwne to było ale się wystraszyłam. Razem ze skracającą szyjką to źle. Mam leżeć plackiem a jak mi się skróci jeszcze kawałek to resztę ciąży przeleżę w szpitalu.
Czytam o tym trochę ale czy któraś z Was też tak ma? albo miała w poprzedniej ciąży? Strasznie się boję bo mimo tego że biorę leki i skurcze zniknęły to szyjka wciąż ciągnie boli i piecze.

Kluska dopiero doczytałam że też tak masz. To te drgawki po fenoterolu są normalne? Bo jak się boję że to dziecku szkodzi. W jakich dawkach to bierzesz? Mi kazał 4 razy dziennie po pół tabletki co powoduje że trzęsę się cały dzień:) do tego biorę isoptin na to kołatanie serca ale nie działa...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Eli23 ja mam jak najwięcej leżec i dobrze radze zastosój sie do wskazan lekarza.Ja juz zaliczyłam szpital,teraz na szczęście mnie ominął ale trzeba na siebie uważać!!!!Leżeć,odpoczywać,ja wiem ze nie jest łatwo!Przed szpitalem 2 tyg keżałam plackiem-tylko do łazienki i z powrotem do łóżka i myśałam że oszaleję ale zdrowie dzidzi najważniejsze
anthea te drgawki są normalne i nie maja wpływu na dziecko.Tylko uprzykrzaja nam życie.Ja zażywam go od ponad m-ca i gdzie po ok 2-3 tyg dopiero zaczęło być pomału lepiej.Przedtem brałam 3 razy po pół tabl,teraz 3razy po całej i znów sie strasznie trzęsę.Mam nadzieję że potem przejdzie!!A isoptin mi pomaga ale nie biore go stale tylko jaj mam kołatania bo tez w miare upływu czasu to zaczyna przechodzić.A ty jak długo zażywasz go?
a ja szyjke mam teraz szyjkę 8 mm długości !!

Ostatnia edycja:
Do góry