reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

reklama
No ja po wizycie:-(Chyba miałam pzrczucie ze sie tak denerwowałm:-(Ciśnienie miałam dziś 160/80(do tej pory cału czas120/70)Jakl oglądnął moje opuchnieta nogi i jeszcze bardziej opuchnięte ręce,to tylko zapytał czy mnie czasem stawy nie bolą.No bolą.od ostatniej wizyty przybyłam 2,5kg(!!)a jem cały czas tak samo.Sprawdził sobie ostatnie wyniki badań i jak powiedział wszystko mu sie poukładało .Dowiedziałam sie ze mam zatrucie ciążowe.Iszyjka mi sie niewiedzieć czemu wygięła do tyłu.Idę do niego we wtorek,bo niepokoją go te skurcze i to zatrucie ,którego trzeba pilnować.
Mam mega doła:-(

Klusko,nie łam się,będzie dobrze,trzeba być dobrej myśli:tak::tak::tak:
A co się zaleca przy tym zatruciu ciążowym?Nie powinno się przypadkiem kierować do szpitala,żeby to sprawdzić:confused::confused::confused::confused::confused:???

No ja po wizycie:-(Chyba miałam pzrczucie ze sie tak denerwowałm:-(Ciśnienie miałam dziś 160/80(do tej pory cału czas120/70)Jakl oglądnął moje opuchnieta nogi i jeszcze bardziej opuchnięte ręce,to tylko zapytał czy mnie czasem stawy nie bolą.No bolą.od ostatniej wizyty przybyłam 2,5kg(!!)a jem cały czas tak samo.Sprawdził sobie ostatnie wyniki badań i jak powiedział wszystko mu sie poukładało .Dowiedziałam sie ze mam zatrucie ciążowe.Iszyjka mi sie niewiedzieć czemu wygięła do tyłu.Idę do niego we wtorek,bo niepokoją go te skurcze i to zatrucie ,którego trzeba pilnować.

O kurcze :-( współczuję... A powiedział Ci co masz robić? jak jeść, ile pić itd?
Słyszałam że trzeba dużo pić przy zatruciu ciążowym...

Na razie mam byc w domu,dieta beztłuszczowa,duzo owoców i warzyw i pic pić duzo oszczędzanie się(i tak juz prawie nic nie robię)i kontrola ciśnienia.A za tydzien kontr,i wtedy sie zobaczy co dalej

właśnie przed chwilą czytałam jeden artykuł i tam piszą o tym że przy podejrzeniach zatrucia ciążowego konieczna jest hospitalizacja... No i kobieta powinna bezwzględnie leżeć... To poważna sprawa :-(

a skierowanie na badanie moczu Ci dał?

No ja po wizycie:-(Chyba miałam pzrczucie ze sie tak denerwowałm:-(.....
...Dowiedziałam sie ze mam zatrucie ciążowe.Iszyjka mi sie niewiedzieć czemu wygięła do tyłu.Idę do niego we wtorek,bo niepokoją go te skurcze i to zatrucie ,którego trzeba pilnować.
Kluska - :sad: no to niefajne wieści,ale bądź twarda. Musi być OK!!!Dobrze,że we wtorek znów masz wizytę. Tak jak piszesz,musisz to kontrolować. Skoro takie klocki,to - weź od niego we wtorek skierowanie na cc. Trzymam za Ciebie kciuki! *) trzymaj się! :frown: :szok:

Elisabeth-super wieści!;-)

Nasz córeczka zrobiła fikołka czyli jest główką w dół, z czego się bardzo ciesze:-) Kolejny raz potwierdzono na 99,99% dziewczynka:-)
Liczyłam na jakąś fotkę a tu nic i już nie dostane:wściekła/y:
Aaaa i dowiedziałam,że mogę urodzić wcześniej ponieważ pierwszy kopniaczek poczułam 17tc i ostatnie 10 miesiączek miałam co 26 lub 28 dni więc chyba zacznę pakować torbę:-(

reklama
Kluska będzie dobrze!!! Wiem że się martwisz bo sama też bym się martwiła ale gdyby było źle to położyłby Cie do szpitala a widocznie nie jest tragicznie więc głowa do góry, kładź się na kanapie i nie myśl o problemach, weź poduszkę pod nóżki niech sobie odpoczywają i już!!! Bedzie dobrze!!!

Do góry