reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

mayo..u nas to szczerze nie mam pojecia czy mozna wybrać..mnie tam wsio rawno..byle nie bolało..

jagoda..nie zazdrość tylko się za męża bierz!! swojego oczywiscie ;)

No właśnie nie możemy bo biorę globulki, wyszły mi bakterie w posiewie i właściwie mam je przepisane aż do terminu wywołania a nawet dłużej :sorry:.

Jagoda u mnie w szpitalu wygląda to podobnie. Byłam bardzo zdziwiona, że nawet jak zaczyna się akcja skurczowa po kroplówce to odłączają oksy i jeżeli skurcze ustają to odkładają wywoływanie:eek:

Z tego co się orientuję to u nas 6 godzin podają oksytocynę, potem 6 godzin czekają aż się coś ruszy i jak nie to wysyłają na patologię na jeden dzień odpoczynku.

Chyba nie..
Wy tu sobie wybieracie znieczulenie, a ja moge o znieczuleniu pomarzyc - nie bedzie :-D jakos dam radę...
A swoja droga to coraz bardziej sie nastawiam na wywolywanie ale hmmm czy to nie jest nieodpowiedni watek do rozmow na temat porodu? :sorry:

Ja miałam znieczulenie za pierwszym razem i bardzo sobie chwalę ale teraz 700zł to dla mnie zdecydowanie za dużo, więc też jakoś muszę dać radę :cool:.

Ja już po kolejnym KTG, płaski zapis skurczowy :-(. Położna się śmiała, że dziś w Wawie maraton, może bym dołączyła - taaa.

reklama
Czuję się tak dobrze ostatnio ciążowo (pomijając przeziębienie) że szok :szok: zero skurczy, czasem mi się brzuszek postawi, ale tak to ja mam od połowy ciąży, więzadła mnie nie bolą - mogę chodzić spokojnie, nawet majtki bez problemu założę :-p:-p gorzej ze skarpetkami bo jednak gabarytów brzuszka nie ominę:-D:-D:-D

A ja ostatnio wołam M. do pomocy p[rzy wychodzeniuy z wanny,wyciągania korka:)-D:-D:-D) i wycierania stóp.bo nie daję juz rady!!!

Mnie dzisiaj znow dopadl bol z prawej strony brzucha:zawstydzona/y: Przewaznie pojawia sie jak dlugo pospaceruje. To taki dosc mocny,jednostajny,rwaco-ciagnacy bol. Czy macie cos takiego? Moze to wiezadla?

Mnie dzisiaj znow dopadl bol z prawej strony brzucha:zawstydzona/y: Przewaznie pojawia sie jak dlugo pospaceruje. To taki dosc mocny,jednostajny,rwaco-ciagnacy bol. Czy macie cos takiego? Moze to wiezadla?
tak to jest kolka

dziewczyny skoro jest temat macierzyński co robicie z dziećmi jak wrócicie do pracy bo ja sama nie wiem co zrobić c zy iść na wychowawcze

dziewczyny skoro jest temat macierzyński co robicie z dziećmi jak wrócicie do pracy bo ja sama nie wiem co zrobić c zy iść na wychowawcze

ja kurcze ciągle nie wiem...

a czy wiecie, czy na wychowawczym można sobie "dorabiać" np. na umowę zlecenie albo o dzieło? ... wiecie gdzie szukać informacji?

Mayo ja brałam to znieczulenie w kręgosłup, ono się chyba wewnątrz oponowe nazywa. U nas właśnie to jest płatne a inne podobno nie, tylko ciężko jest doprosić personel. Dla nich każde znieczulenie może cofnąć postęp porodowy, a przecież najbardziej im zależy, żeby szybko było po ;-).
Choć u mnie za pierwszym razem podanie znieczulenia bardzo przyśpieszyło poród.

reklama
Do góry