reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

Arlena mi tez nie wypadł... w pierwszej ciąży z resztą tez nie... ale Kuba wylazł 2 tyg przed terminem... czyli w tej ciąży bede dłużej chodzić...

Mierzę sobie ciśnienie i mam w normie... może ten skok w piątek był na widok białego fartucha;-)

reklama
Arlena moj tez wciaz na swoim miejscu;-)A termin mam na jutro..Nie zawsze musi odejsc wczesniej - tak jak wody:tak:

Z czopem w środku też można urodzić:tak:. Mnie odszedł dopiero w 3. ciąży:cool2:.:tak: Wcześniej nie wiedziałam ze coś takiego wogóle jest.
Ale to pewnie dlatego że nie miałam netu w domu;-).

A jakie ciśnienie w ciąży jest prawidłowe???

Bo mnie gin mówił, że ma prawo być wyższe niż normalnie, że to norma że się podnosi.
Mnie sie podniosło z 80/55 na 90/60. czyli wysokie jak cholera:-D. Ostatnio jak poszłam do gina na nogach niezły kawał to nawet 100/60 miałam!!!
Za to mój piekny nie schodził nigdy poniżej 150/110, więc średnią mamy całkiem niezłą:-D.

Luiza jak się bliznowiec tworzy to trzeba stosować, tak to nie. Ja niestety należę do nielicznej grupy kobiet, której bliznowce potrafią się tworzyć wszędzie.

A po czym rozpoznac tego bliznowca? i czy ta maść można stosować zapobiegawczo? Niewiem jakoś się boję tej blizny w takim miejscu.

Mi lekarz mówił, że jak górne przekroczy 140 albo dolne 90 to mam sie zgłosic do szpitala.:tak: Ja u lekarza zawsze mam nie wyzsze niż 130/80 a w domu dużo wyższe:eek: Chyba ten ciśnieniomierz na nadgarstek zawyża:confused:

Wróciłam właśnie ze szpitala.
W nocy z piątku na sobotę dopadł mnie taki ból, że myślałam, że stołek zjem :-p Bolało cały czas, tak przez 2h. Późnej słabiej i słabiej, zasnęłam, Rano zadzwoniłam do mojego gin, a on kazał mi na IP jechać.

No i się zaczęło. Zbadali mnie, krew na badania i KTG. Mała miała za wysoki puls 160-180. Potem USG i znowu KTG. Kolejny pomiar, a wynik 90. Położna spanikowała, natychmiast na oddział. Jak się przebierałam, to tylko "proszę się pośpieszyć". Położyli mnie na porodówkę (trzeci raz pobrali krew :szok:). Podłączyli do KTG. Przyszło dwóch lekarzy i bardzo rozsądna położna. Od 11 do 21 prawie cały czas robili mi KTG. Zostawili mnie na noc, żeby zrobić KTG jeszcze rano. Wszystkie zapisy wyszły ok :-).

Najlepsza była położna, taki spokój od niej się udzielał :tak:. A co najlepsze dostałam skurczy, pisały się nawet na 100% co 3-4 minuty (w sobotę). Dzisiaj już skurczy nie było. A co do nocnego bólu, to trudno powiedzieć co to było... może piasek w układzie moczowym...

Zapomniałam dodać, że moje maleństwo waży 3900. Już nawet nie będę komentowała ...

Ostatnia edycja:
reklama
Dobrze,że masz ciśnieniomierz,ja też mierzę i mam różne to ciśnienie: raz 115/65 a innym razem 140/88 - także też nieciekawe. W pon powiem o tym gince...Zauważyłam tylko,że wyższe mam jak jest ciepło.
powiedz gince, mopże po prostu taki twój urok
Wróciłam właśnie ze szpitala.

No i się zaczęło. Zbadali mnie, krew na badania i KTG. Mała miała za wysoki puls 160-180. Potem USG i znowu KTG. Kolejny pomiar, a wynik 90. Położna spanikowała, natychmiast na oddział. Jak się przebierałam, to tylko "proszę się pośpieszyć". Położyli mnie na porodówkę (trzeci raz pobrali krew :szok:). Podłączyli do KTG. Przyszło dwóch lekarzy i bardzo rozsądna położna. Od 11 do 21 prawie cały czas robili mi KTG. Zostawili mnie na noc, żeby zrobić KTG jeszcze rano. Wszystkie zapisy wyszły ok :-).

Zapomniałam dodać, że moje maleństwo waży 3900. Już nawet nie będę komentowała ...
to przeżycia miałaś, masz próbkę tego co nas czeka niebawem:eek::eek:

Do góry