reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

reklama
Mnie tez kopie bardzo nisko ale czuje najbardziej jak sie poloze na plecach - wtedy MAJA daje pokaz sil :D na srodku lub po bokach, kopie wszedzie - boje sie co bedzie za kilka tygodni jak juz bedzie kopala mocniej - narazie lekko je tylko czuje (Czasami sie nawet specjalnie klade zeby cos poczuc bo mam wrazenie ze clay dzien jest cisza) szczegolnie, ze mam lozysko wysoko na przedniej scianie wiec w pewnym sensie troszke te ruchy sa jeszcze mniej odczuwalne. Ostatnie 3 dni juz myslalam ze jest cos nie tak bo mniej czulam malutka ale jak sie wslucham i "wczuje" to wiem ze tam jest :)

Ja tez czuje nisko wiec wychodzi ze to norma:tak:.
A my po USG i wszystkie wyniki w normie.Na poczatek dziecko pokazało nam dupeczke i wielkie jajeczka :-D wiec mamy chłopca.Połozna ktøra robiła USG sie usmiała i powiedziała ze grzeczne dziecko mamy bo dało sie pomierzyc z karzdej strony bez problemy.Zdjecie kleje potem jak M je zeskanuje.

Motyl ja też gratuluję synusia, bedziemy miały swoich cycusiów mamusi, bo u mnie tez synek:))

co do kopniaczków to pewnie każda ma inaczej ja najczęściej czuję pod pępkiem,, ale tak niziutko też czasmi Dzidzia mnie kopinie

Co do odczuwania ruchów to ja też czuje dość nisko, najczęsciej po bokach. Wczoraj cały dzień maleństwo w ogóle nie dawało o sobie znać a wieczorem dosłownie 3 łyczki pepsi i już czułam małego wiercipietę :happy2:

Moja mała żmijka tez dość nisko kopie, czasami uda sie kopnąć mamusie mocniej aż booli, ale to na szczęście mile kopniaczki bo wiem ze tam jest :) a czy to prawda ze jak dzidziuś jest bardziej aktywny nocą to mamy się spodziewać "nocnego marka"? zaczyna przed 21 pofika pol godzinki do czterdziestu min i spokój a później o 23:40 i tak do 1 w nocy :-) i zauważyłam ze to już któryś dzień z kolei a w zasadzie noc :-p no i czasami nad ranem mnie dość słodko budzi kopniakami :-)

reklama
Moja mała też ostatnie dni spokoja najakś, wczoraj nawet pepsi wypiłąm i czekolady się najadlam żeby ją czuć. I zaczeła się wiercić. Ja najczęściej ja czuje jak na prawym boku leze.

Do góry