reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

reklama
No dziewczyny, duże te Wasze maleństwa, ale jak to się zwykle zdarza, przy porodzie okazuje się,że dzieciątka są mniejsze.
No ja też jestem ciekawa ile waży mój szkrab, bo ja przez 2tyg napewno sporo przytyłam, aż strach wejść na wagę. No nic zobaczy się na wizycie w poniedziałek co i jak:0

Trzymajcie za mnie jutro kciuki. Znów wizyta. Byle jeszcze nie do szpitala. Mam nadzieję że Maleństwo waży więcej. Chleję wodę i mam nadzieję że mój pęcherz wytrzyma. Coś mi się ciężka noc zapowiada (nie dość że jakieś sensacje żołądkowe bo cały czas coś mi się tam przewraca to jeszcze biegania na sikanie).

Dziuba w szpitalu położne najczęściej polecają masaż sutków. Ale taki imitujący ssące dziecko. Wtedy w naturalny sposób wyzwala się OXY. Powodzenia. Ja z chęcią ukradnę trochę wagi twojemu Maleństwu dla mojego Maleństwa :tak: Ja się nie będę martwić a ty będziesz miała łatwiejszy poród.

Dziuba wow, widzę że na naszym wrześniowym forum to koloski się zapowiadają :-) Ale podobno im dziecko większe sie urodzi, tym ma lepszy start. No ale wiadomo, poród to chyba nie będzie "łagodny". Mój Leoś też spokojnie będzie miał 4000 jak nie więcej.
Z tymi schodami to chodzi tylko o schodzenie ze schodów (nie wchodzenie). Wjeżdżasz na 8 piętro i schodzisz i tak osiem razy. Ta słynna położna pani Irena Ch. tak zaleca. Ponoć to daje super rezultaty jak już zaczynają się lekkie bolesne skurcze. A nie wiem jak to działa tak o, żeby wogóle się zaczęło. No, ale trzymam kciuki....:-)

Ja już też po wizycie, z tym że mój synuś jest kruszynka w porównaniu do Waszych dzieciątek- dziś ważył 2700 i lekarz powiedział że się wielkoludem nie urodzi :-) Poza tym szyjka się skraca co jest pozytywne na tym etapie. Ja dobiłam do 70 kg czyli mam 11 kg na plusie na razie, coś szaleńczo leci w górę ta waga ostatnio... Kurcze nie mogę uwierzyć że poród jest już tak blisko...

Aaa i jeszcze mam do Was pytanie bo zapomniałam na wizycie zapytać: łykacie nadal witaminy?

kasiula11 pisze:
[Bafinka najważniejsze że z dzidzią wszystko ok, ale kawał chłopa się zapowiada
biggrin.gif
co to jest ten dapller?? /QUOTE]
To jest usg tyle że dodatkowo można sparawdzić jakie są przepływy krwi przez pępowinę do maluszka
Czym jest USG doppler i kiedy je stosujemy? - Wszystkie artykuły | abcbadania.pl
Nalka ja nie łykałam wogóle niczego w ciąży a wyniki miałam wszystkie bardzo ładne ;-)

reklama
Bafinka faktycznie sporo kasy:szok: najwazniejsze z Gabisiem wszystko ok.

Nalka to u mnie bardzo podobnie wagowo z Toba, a synek tez gabarytowo nie bedzie wielkoludem. Z czego sie bardzo ciesze. Wystarczy 3 kg, resztę nadrobi juz na mamusi mleczku;-)
Witaminy biorę cały czas Femibion natal2 i aspargin, ale stwierdziłam ze ten drugi odstawiam. Nospa tez opakowanie skończone i nie wezmę juz ani jednej wiecej coby naturze nie przeszkadzać i nie kulac sie w nieskończoność.

Dziuba a co Ty tu robisz??? Okrążenia wokół bloku zaliczone;-)

Do góry