reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

Cześć,
u mnie nocka znowu super:-) wstawać mi się w ogóle nie chciało..niestety Idze się coś pomyliło i od paru dni wstaje o 7..ale jest tez P..więc ja udaję, że śpię..albo robię "olewkę" i młoda idzie się jeszcze pobawić albo leży grzecznie koło nas..
Mężuś zabiera się za malowanie przedpokoju. Także siedzimy dzisiaj w domku. Słonka brak, pogoda średnia. Ja tylko na 16 na to ktg muszę jechać.

Witaminy zaczęłam łykać jakieś 3 tyg temu jak czerwone krwinki zaczęły spadać..ale tak ciut tylko, także nie biorę nic innego tylko witaminy..dokończę opakowanie i już.

reklama
Dziuba trzymam kciuki za szybkie rozpakowanie i dziewczyny maja racje, te pomiary bardzo czesto sa bledne.
Misiako ja tez czekam do 37 tc i ogien :p
Ellsi niech malenstwo rosnie pieknie. Moje tez jakies male, w 34 tygodniu wazyl 2200. Niby idealnie co do wieku, ciekawe jak bedzie na koncowce.

Ja witaminy biorę cały czas...Tak jak Misiako - Femibion Natal2, a dodatkowo na anemię Sorbifer Durules...Już przyzwyczajona jestem, że codziennie tabletki połykam i jak "zapomnę" w porze obiadowej to potem chodzę i mi czegoś brakuje, bo wiem, że czegoś nie zrobiłam...

Dziuba faktycznie niezla waga :-)
Moja mala wazyla wczoraj na wizycie ok.3000g i ginka potwierdzila ze nie powinno byc wiecej niz 3500g. Od poczatku ciazy jest idealnym sredniakiem wiec tez nie sadze zeby nagle w ciagu ostatnich 3 tygodni wybila az tak w gore ale wszystko moze sie zdarzyc :-D
Bicie serca jak dzwon, zero skurczy tylko te przepowiadajace, szyjka zamknieta wiec daleko jeszcze raczej do porodu. Zrobila mi morfo i badanie na paciorkowca. Niestety nic nie jest w stanie mi poradzic na moje dretwiejace i obolale rece. Musze isc do neurologa ale szczerze mowiac to chyba nie ma sensu....
Za tydzien ktg a za dwa wizyta.
Ellsi trzymam kciuki za Twoje wody plodowe i wizyte. Wszystkim innym tez zycze udanych wizyt.

Bluetooth, wzorowa wizyta - gratuluję !

Ja też łykam te witaminy Femibion Natal2 - na wizycie pytałam czy jeszcze "muszę" ale ginka mówiła że tak i cały czas jak bedę karmić.

Bluetooth - to super wieści.
A tą zamkniętą szyjką - to nie ma co się sugerować. Ja przy ostatnim porodzie byłam u lekarza w dniu terminu - i powiedział mi, że szyjka zamknieta i że zapowiada się jeszcze trochę... więc jesli przez tydzień nic to znowu wizyta i umawianie na wywołanie. Na drugi dzień o 12.00 w południe mój synek był na świecie. Tak jak pisałam - o 10.00 byłam w szpitalu a o 12.00 urodził się Igorek - ważył 4100... w sumie 2 godziny bólu i to naprawdę bólu do wytrzymania :tak: Ale to był poród bez oxy - a dwa poprzednie z oxy...nioesamowita róznica :tak:

Ja biorę witaminy (te niemieckie co dostałam - trzeba zużyć) ale wyniki coś mam kiepskie. HB 9,5 ale lekarka dziś się nie doczepiła do nich bo nie widziała :tak:

Wizyta. Nawet szybko się wyrobiłam. Na imprezę u babci się załapię.
Waga Maleństwa skoczyła z 2000 gramów do 2600 gramów w ciągu tygodnia :szok: Maleństwo mamusię słucha :tak: Wiem że usg może się mylić ale nawet jak osiągnęło połowę tego przyrostu wagi to i tak super. Niestety wód płodowych jest mało bo AFI=4 czyli już granica normy. Wierzcie mi że naprawdę dużo wody chlałam ale widocznie taki urok mojej ciąży. Najważniejsze że Maleństwo robi postępy wagowe. Zostałam posłana do szpitala na KTG (NST) i wszystko w porządku. Serce bije jak dzwon.

Lekarka mi zapowiedziała za tydzień wizytę. Stwierdziła że to będzie już skończony 37 tydzień i wyśle mnie na porodówkę :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Mam nadzieję że może coś jeszcze się przeciągnie bo jakoś obstawiałam ok 7 września a tu o cały tydzień wcześniej.

Zalecenia medyczne: co najmniej 3 razy dziennie masować sutki. Do tego to już zatrudnię M :-D:-D:-D

Ellsi - napewno dlatego szybko - bo te wody. Ale jak maleństwo rośnie zdrowo - to nie ma czym się martwić, a przynajmniej szybciej poród będziesz miała z głowy.
Sutki masz masować już teraz, czy jak skończysz 37 tc? Bo ja tez chcę skorzystać z tej metody - i nie wiem kiedy zacząć - jak skończy się 36tc czy 37tc...

Bluetooth gratuluje udanej wizyty!!!!
Ellsi no to super wieści, że tak Dzidziuś przypakował przez tydzień wooow...może jednak Dziuba CI coś odstąpiła:-D

coś mi się wydaje, że od poniedziałku ostra jazda porodowa zacznie się u nas:-)

reklama
ewelina już mam zacząć. Moja siostra mówi że poród wywoływany to masakra więc może lepiej taka naturalna OXY - i na pewno przyjemniej. Dobrze że ta waga ruszyła do góry bo to rzeczywiście znaczy że Maleństwo ma się w porządku.

kasiula chyba rzeczywiście Maleństwo Dziuby coś odstąpiło mojej Kruszynce.

Coś mi się lekki stresik włączył. Chyba jak przyjdzie do rozpakowywania to wszystkie na raz wylądujemy na porodówkach.

Do góry