reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

No chłopcy też szczęśliwi, że siostrzyczka :-)
Bardzo się cieszę, ale i tremę mam - bo po 3 chlopcach - wielka zmiana :tak:
Ale napewno bedzie ok :)

Ale to bedzie prawdziwa ksiezniczka bo przeciez jedyna i wyczekana wiec chlopcy na pewno beda sie nia opiekowali jak ksiezniczka. Bedzie miala jak paczek w masle ;-)

reklama
O rany ja ez mam problem.... i to wlasnie dopiero teraz sobie to uswiadomilam...
Niecierpie rozowego
niecierpie lalek
niecierpie zabawek dla dziewczynek
niecierpie tych wszystkich sukienek ksiezniczek itd itp
Cale zycie bylam chlopczyca ktora bawila sie najchetniej kolejka gorska, pilka i klockami. Moje lalki barbie konczyly na stosie a najwieksze szczesciary mialy tylko spalone wlosy...
A sama wlosy nosilam krotkie bo takie byly najfajniejsze bo sie nie trzeba bylo czesac :D No i spinek gumek pierdow zadnych nie trzeba bylo nosic. Pierscionkow, bizuterii to juz w ogole - obraczke mam a cos na szyje to juz od swieta chyba i to nie kazdego. Sukienki? Nie ma mowy :D Na sylwestra mam kiecke i dwie porzadne w razie uroczystosci w szkole :D

A ja bede miala teraz core :D
No i wlasnie sobie zdalam sprawe ze ja przeciez nie mam zielonego pojecia o dziewczynakch skoro cale zycie bylam jak chlopiec, nawet zamiast sluchac normalnej jak na 7 latke muzyki to sluchalam NIRVANY i Guns' N' Roses bo mi sie bardziej podobaly :D
Ale bedzie.....

ps. Tylko mi tu prosze nie mowic ze narzekam - ja jestem najszczesliwasza mama na swiecie i nie wazne jest dla mnie to jaka plec mialoby moje dzieciatko (choc juz na 100% wiadomo, ze to bedzie dziewczynka) tylko sie boje... chyba jak kazdy po czesci, bo chcialabym jej dac wszystko co potrzebne i chcialabym zeby byla szczesliwa a sama nie wiem jak to ugryzc... moze jednak spodoba jej sie kolejka? :D

Hehe, mononoke Nie przejmuj sie i ubieraj i wychowuj ja tak jak to uwazasz za sluszne. Nie musi miec rozowych ubranek i oprocz lalek istnieja tez misie i inne przytulanki. A jak ona juz troszke dorosnie i sobie zazyczy lale to przeciez ona sie bedzie bawila nie ty :-D
Na maja ksiezniczke czeka carrera, ktora moj M sobie kiedys kupil i jestem prawie pewna ze pierwsze co bedzie potrafila powiedziec to jakiej marki jest samochod tatusia :rofl2: ale przeciez to tez jest slodkie i normalnie.
Glowa do gory, wszystko bedzie dobrze :-)

Ewelinak - ale Zosia duża! i jakie śliczne zdjątka! Ale Ci zazdroszcze, a ja jeszcze 12 dni do połówkowego - ehh co mnie podkusiło żeby je przełożyć??
Mononoke - to ja mam ten sam zgryz jak się okaże, że noszę pod sercem chłopczyka!:) Będę pobierała nauki u siostry:))

Monoke spokojnie, moja Nelka bawi się i lalkami i samochodami i jak na razie nie ma fazy na księżniczkowe ubiory (też tego nie znoszę), a z tatusiem najbardziej uwielbia śrubki wkręcać, także dziewczynki mogą wszystko :-D:-D
A Nirvana i Guns'N'Roses - no ba! Wiadomo, że najlepsze zespoły naszej młodości :-) u mnie było jeszcze plus glany i rozciągnięte swetry :-), dopiero teraz zaczynam chodzić w butach na obcasach i odsłaniać nogi ;-)

Ewelina dołączam się do gratulacji i zachwytów nad śliczną malutką Zosieńką :-):tak:

Ewelina gratuluje slicznej corci:-)

Mononoke ja tez raczej chlopaczara byłam. A gunsi do dzis sie dra w moim aucie jak jadę sobie sama , mam nawet ich ostatnia płytę Chinese Demokracy. Zawsze chcialam mieć jednak corcie i to gwiazdka moja kochana:-) i choc jaja mam większe niz nie jeden facet to od paru lat uwielbiam szpilki i kiecki:-) w koncu seksapil to nasza broń kobieca;-)
Jeśli chodzi o kolor Różowy to kiedyś nie przepadalam, a terAz mam troche szmatek w tym kolorze. A corcia zmieni Twoje życie o 180 stopni i napewno troche rzeczy sie w nim odmieni:-)

Dzieki dziewczyny.... no ja tez niedawno (ponad rok temu a mam 25 lat) zamienilam glany na "normalniejsze buty" a gunsow i nirvane mam dalej na playliscie :D Ale sukienki i obcasy.... w obcasach lamie nogi a sukienki... no coz :D lepiej nie komentowac, ale bede sie starala bo mam najpiekniejszy dar w brzuszku :)

Mononoke - przecież nie musisz ubierać małej tylko w różowe sukieneczki!! a patrząc na ten sweterek z Hello Kitty widać że i tak już Ci się zaczyna w głowie przestawiać :-D moja Tyśka też mimo że owszem ulubiony kolor pulpulowy to uwielbia z S przy motorze grzebać, reaguje na 'podaj śrubokręt', maluje ściany podczas remontów, a to wszystko najchętniej mając na sobie kęcące się sukienki, więc dziewczyny przewrotne strasznie są :-D

Hello Kitty to przypadek ;p Mialam kupic niebieski bo byl taki piekny odcien ale K. stwierdzil ze lepszy rozowy - mnie bylo wszystko jedno bo oba slodkie ale nie planuje wiele rozu ;p

ps. trzymajcie dziewczyny kciuki, ide do gina zaraz ;p

reklama
Mononoke trzymam kciuki :-)
A ja tam jestem spragniona różu jak niczego innego - wybaczcie ;-)
Po tych niebieskich latach... hahaha

Z tej euforii zapomniałam zapytać o wymiary,
bo obwód główki HC 160 mm - wskazuje na 19 tydzień i 1 dzień
a FL - długość kości udowej 19 tyg. i 2 dni
w/g poprzedniego usg i ostatniej miesiączki to 19 tydzień i 5 dzień
takie odchylenia są normalne?
gdzieś przeczytałam, że tak - a Wy jak sądzicie?

Ostatnia edycja:
Do góry