reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

reklama
A więc my po wizycie. Badania wszystkie wyszły ok (mocz, krew) dzidzia zbadana dokładnie i wszystko w porządku. Potwierdziła się płeć, także ciuszki dla chłopczyka już kolekcjonuję:laugh2:
Wojtuś troszkę większy jak na wiek z OM ale jak to gin powiedział "pewnie po tacie":-D

Przed kolejną wizytą mam wypić glukozę, więc już wszystko jasne. Także jestem mega zadowolona z wizytki:tak:

dziuba, mononoke piekne te wasze maluchy i tak dokladnie buzke widac, ehhh mam nadzieje ze ja za dwa tygodnie tez takie pokazowe zdjecia bede miala :-)

Bluetooth - ja też mam nadzieję, że 16 maja będę mogła Wam się pochwalić pięknym zdjęciem mojego Maleństwa i imieniem dla Skarba!
Już zaczynam modły odprawiać, żeby się ładnie ułożyło i pokazało co ma między nóżkami;)

Słodziutkie te wszystkie maluszki i jak fajnie wiedzieć co sie nosi pod serduszkiem...my narazie nic nie wiemy ponieważ w 19tc byliśmy na USG genetycznym i nie dość że wystawiło nam dupcie to jeszcze jak chcieliśmy zobaczyć buzię to zasłoniło się jedną rączką, że tylko poł buzi pokazało, pod koniec USG lekarz przełączył jeszcze raz na 4d i nie dość że miało jedną łąpkę na buzi to mało było i dolozylo jeszcze drugą i tyle ją/go widzieli :-) rośnie nam mały ignorancik :) obcemu nie pokazało co ma między nóżkami, z tego tez powodu USG musimy powtórzyć bo lekarz nie był w stanie dokładnie zbadać serduszka przez niekorzystne ułożenie maluszka.
Wczoraj byłam na wizycie i serduszko bije prawidłowo, lekarz kazał spać spokojnie, wady serduszka jeszcze musimy zbadać i mam nadzieję że nie ma żadnej :)

Dziewczyny kochane powiedzcie mi czy wy też macie dzieciątko tak nisko... Czuję taki ucisk w dole brzucha. Usg kobietka od scanu przez kosć łonową mi robiła - żeby kręgosłup zobaczyć. Zresztą kopniaczki w kość łonową też czuję. Nie pamiętam, żeby tak było kiedykolwiek przedtem.
Sama nie wiem - kilka razy dziennie mam skurcze macicy - mam nadzieje, że to nie one przesuwaja malutka tak nisko...
Nie wiem czy to normalne - pomimo 3 ciąż - nie miałam takiej sytuacji

Dziewczyny kochane powiedzcie mi czy wy też macie dzieciątko tak nisko... Czuję taki ucisk w dole brzucha. Usg kobietka od scanu przez kosć łonową mi robiła - żeby kręgosłup zobaczyć. Zresztą kopniaczki w kość łonową też czuję. Nie pamiętam, żeby tak było kiedykolwiek przedtem.
Sama nie wiem - kilka razy dziennie mam skurcze macicy - mam nadzieje, że to nie one przesuwaja malutka tak nisko...
Nie wiem czy to normalne - pomimo 3 ciąż - nie miałam takiej sytuacji

Moje też jest nisko, kopniaczki czuje jeszcze niżej niż noszę biodrówki, ale nie uciska mnie raczej i skurczy nie mam.

reklama
no to przestaję o tym myśleć ;-)
te skurcz nie są jakieś silne - więc wszystko w normie - bo takie mogą byc na tym etapie
dziękuje - uspokoiłyście mnie :-)

Do góry