reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

U mnie dzisiaj wizyta u gina, zobaczymy co powie, już nie mogę się doczekać jak usłyszę bicie serduszka:):)Najbardziej martwi mnie jednak waga, na początku prawie wcale nie przybierałam a teraz w ciągu 1,5 miesiąca aż 4 kg i najgorsze jest to ze nie jem dużo, ,możne nawet powiedzieć ze bardzo mało i zdrowo, nie wiem skąd taki wzrost:(:(:(

reklama
U mnie dzisiaj wizyta u gina, zobaczymy co powie, już nie mogę się doczekać jak usłyszę bicie serduszka:):)Najbardziej martwi mnie jednak waga, na początku prawie wcale nie przybierałam a teraz w ciągu 1,5 miesiąca aż 4 kg i najgorsze jest to ze nie jem dużo, ,możne nawet powiedzieć ze bardzo mało i zdrowo, nie wiem skąd taki wzrost:(:(:(
Powodzenia na wizycie

Kati- ja też mam ostatnio przyrost wagi,też za bardzo nie wiem skąd,bo staram się odżywiać rozsądnie,ale chyba tak to już jest,wszystko się powiększa,macica,piersi,dzidzia też przybiera...dodatkowo,tak jak pisze Magda1977,organizm zatrzymuje wodę i to ona tyle waży,to nie jest tłuszcz tylko woda,która w postaci obrzęków siedzi w nas i zawyża wagę:-(
Pozostaje czekać do porodu i nie przejmować się!:-)

Już jestem po wizycie, miałam małego stracha, bo podczas badania i słuchania serduszka tętno zwolniło z 140 na 120 i ginka kazała mi zostać na ktg. Powiedziała,że jak sie to powtórzy podczas półgodzinnego ktg to położy mnie do szpitala na obserwację. Na całe szczęście wszystko jest w porządeczku, powiedziała mi,że to pewnie dzidzia zrobiła nam psikusa i jak się kręciła to przycisnęła gdzieś pępowinę i spadło tętno. Cieszę się bardzo,że jest ok, ale tak dla pewności idę jeszcze na kolejne usg:):)Poza tym wszysttko oki, z wagą kazała mi się nie przejmować, powiedziała ze na początku nie przybierałam na wadze, to teraz nadrabiam, nie ma się czym martwić.

Witam.

Bardzo się ciesze że z waszymi maluszkami wszystko jest w najlepszym porządku.
Ja utyłam w ciązy 3 kg i nie tyje więcej. Faktem jest, że mocno przybrałam przed ciążą. Najważniejsze że Ktosik dobrze sie czuje i ja tez mimo brzusia które mi w ostatnich dniach wysadziło.

Super że kolejne wizyty udane :-D
Kati! to ci maluszek psikusa zrobił.aLE DOBRZE ŻE TO TYLKO JEDNORAZOWY WYBRYK.

Ja dziś byłam na zebraniu w kościele i moje panienki 16 lipca wyjeżdżają na dwa tygodnie na kolonie i to prawie darmo bo za 250/os.

my po wizycie
Gabryś waży już 1700g i ślicznie rośnie. U mnie morfologia i reszta badań super. Tylko przez to przemęczenie zaczęło mi sie robić rozwarcie i mam sie oszczędzać. Ale na wesele brata mogę jechać, byle nie forsować sie.
Za to gorzej bo następny weekend mam spędzić u teściów i po tym jak nie wyląduje na porodówce to będzie sukces. Teściowa nie dosyć ze mi ciśnienie podnosi to jeszcze przy dziecku wogóle nie pomaga.

reklama
Anisen gratuluję udanej wizyty i wiem, że łatwo powiedzieć, ale uważaj na siebie skoro rozwarcie się robi.

A jaka dzidzia Twoja już duża, zazdroszczę i gratuluję skończenia 30tyg ciąży. Mi się wydaje, że strasznie mi do tego daleko. Ostatnie tygodnie ciągną mi się okrutnie. Nie mogę się doczekać, aż przekroczę 30tydz. to i o dziecko będę spokojniejsza, bo to już z górki.

Pozdrawiam i dużo sił życzę:-)

Do góry