reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

hej Dziewczyny, tez gratuluję udanych wizyt, oby tak dalej.

z tego co wyczytałam dzis jest dzien wizyt i usg. :)) ja dolaczam do tego grona, trzecie prenatalne usg dzis po 20. juz sie nie moge doczekać kiedy zobaczę moją Mała figlarną córcię... hehe... oby córcię, bo już zmianę płci mojego dziecka przeżyłam :)) więc 2 mce cieszyłam sie na chłopca, a od maja oczekujemy dziewczynki, a co dziś się okaże?? ale jestem ciekawa co u niej słychać... wiec pewnie też zdam relację jutro.

Ciekawe jakie ma położenie?? ile waży i jak się rozwija?!! ale to juz same wiecie, co nas najbardziej interesuje... oby zdrowo rosła!!!

milego popoludnia:-)

reklama
Ja juz po wizycie niestety niezbyt optymistycznej. Szyjka mi sie skraca ostatnio miałam 3,2 teraz juz 2,8:-(
Musze brac luteine dwie globulki na noc przez dwa tygodnie. Potem kontrola i jak to nie pomoze to zakładamy krążek. Oczywiście oszczędzać sie, zero współżycia i dalekich tras. Gin mówi zeby sie nie martwić wiec tak sie bede starać robić, choc wiadomo ze niepokój jest duży. Leoś jest jednak ułożony posladkowo i wszystko z nim w porzadku , ale ile waży nie wiem bo tak sie przejelam ze zapomniałam o wszystko zapytać.

misiako oszczędzaj się :-) mam pytanie czy przy tym skracaniu odczuwałaś jakiś dyskomfort lub ból??

Mój lekarz nigdy mi nie mówił jak długa jest moja szyjka, i stąd moje pytanie jak Oni to mierzą tzn usg na brzuszku czy dowcipnie??
JA się dziś źle czuję, mam wrażenie że główka dziecka mi zaraz wyskoczy i przy tym bardzo boli spojenie łonowe, nie wiem co się dzieje. Może to przez nerwy na mojego K. Jakiś czas temu wzięłam no-spę fortę i czekam czy pomoże. Po jakim czasie mogę zażyć kolejną?? Jak nie przejdzie za godzinkę dzwonię do ginka.

Dzieki za wsparcie dziewczyny:-)

Sylwia mnie gin badał dopochwowo , a ze mu sie nie podobało to jeszcze zrobił USG tez dopochwowe i na nim mi wszystko pokazał i mierzył szyjke.
Nospe kazał brac tylko jak brzuch stawia sie częściej niz 4 razy na dzien chyba ze towarzyszy temu ból to sie z nim kontaktować. Ja właściwie nie czułam sie zle, nic mnie nie bolało. Ale fakt ze przez ostatni miesiac sie nie oszczedzalam w pracy a było co robić i stresów tez troche przybyło. Teraz zamierzam ostro zwolnić . Do końca lipca musze jeszcze byc pare godzin 2,3 w pracy ale od sierpnia to juz tylko z doskoku. Nie mam nakazu zeby leżeć ale oszczędzać sie i żadnego współżycia i dalekich tras. Wspolzyc i tak mi sie nie chce ostatnio w przeciwieństwie do A. Ale trudno ja mam wymowke a on musi sie poświęcić;-)

Misiako dziękuję za odpowiedź :-) Trzymam kciuki za Twoją szyjkę rób tylko to co musisz by uniknąć krążka :-) A czy w pierwszej ciąży też coś się działo z szyjką??
Czuję się troszkę lepiej ale ciągle odpoczywam. Mąż się zajął synkiem więc mam troszkę luzu. Jeśli chodzi o współżycie to dopiero teraz moje libido się podniosło i mam ochotkę :zawstydzona/y:

reklama
misiako,
dbaj o Was bardziej niż kiedykolwiek !

sylwia8708,
ja od wczoraj czuję dokładnie tak samo. Zastanawiałam się czy tak ma być? czy może tak jakoś sie przygotowuje moje ciało. Ja mam w piątek wizytę to zapytam. Zresztą ja mam zawsze mierzoną szyjkę i ginka mówi czy coś sie zmienia.
Zobaczymy...

Do góry