Tofilesia, BigChild gratuluje udanych wizyt i mam nadzieje ze jednak za moment sie rozpakujecie!
Ewelinka ciesze sie z dobrych wiesci u Ciebie i fajnie ze znaleziono prawdopodobnie zrodlo tych omdlen i nie jest to nic powaznego. U mnie polozna za kazdym razem jak mi maca brzuch to mowi ze duze dziecko bedzie a ja sie zastanawiam na ile te polozniczo-lekarskie spekulacje odnosnie wagi i wzrostu sie sprawdza :-) Jak pojdzie w mojego M to na pewno duuuza bedzie a jak we mnie to raczej kruszynka.
Ewelinka ciesze sie z dobrych wiesci u Ciebie i fajnie ze znaleziono prawdopodobnie zrodlo tych omdlen i nie jest to nic powaznego. U mnie polozna za kazdym razem jak mi maca brzuch to mowi ze duze dziecko bedzie a ja sie zastanawiam na ile te polozniczo-lekarskie spekulacje odnosnie wagi i wzrostu sie sprawdza :-) Jak pojdzie w mojego M to na pewno duuuza bedzie a jak we mnie to raczej kruszynka.
Mala miala przez cale ktg bardzo wysokie cisnienie i do tego ja sie bardzo zle czulam: nudnosci, straszny bol glowy i krecilo mi sie momentami w glowie. Rozwarcia brak, szyjka lekko skrocona ale skurcze takie sobie. Usg wyszlo dobrze, sprawdzila wody i wszystkie przeplywy. Dala mi jednak skierowanie do szpitala zeby powtorzyli wszystkie badania i do tego zrobili morfologie na cito bo ona takiej mozliwosci nie ma a podejrzewa ze moge miec poczatek zatrucia ciazowego. Mialam sie jeszcze przed ta wizyta w szpitalu opic wody (2l) i dopiero jechac. Tam zrobili mi wszystkie badania. Ktg wyszlo dobrze, usg tez tylko te bole glowy i te nudnosci.... Na krew trzeba bylo troche czekac wiec lekarka powiedziala zebysmy przyjechali za 2 godziny na kontrolne ktg to beda juz wyniki krwi. Przyjechalisym o 21ej i idziemy na ktg a tam polozna mowi ze wykryli podwyzszona ilosc kwasu moczowego w nerkach i ze w zwiazku z tym ze jestem donoszona to po ktg przyjdzie lekarka i bedziemy rozmawiac o wywolywaniu porodu
Walizka w samochodzie wiec niby jestesmy przygotowani ale psychicznie po prostu szok i totalny metlik w glowie
ale jak trzeba bedzie to oczywiscie ze sie zgodze na wszystko byle tylko z Lenka i ze mna nic zlego sie nie stalo.