reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Kasia, a kiedy miałaś pierwszy dzień ostatniej miesiączki? bo to na jej podstawie się liczy wiek ciąży, potem można robić korekty pod usg

reklama
Kasia - może tak być:) Bo pewnie wielkość i rozwój dzidzi szacuje się na więcej niż ci sie wydaje;) Ja też tak mam. Miałam późno owulacje i na początku lekarka zaniżała mi wiek ciąży. A teraz jak byłam okazało siię, że na podstawie wielkości i rozwoju szacuje 13 tydzien :)

Aninetka super sie maluch ustawil:-)

Ikasia jak jest wskazanie to nawet sie nie zastanawuiaj. Tak musi byc i tyle. Blizny prawie nie widac a przynajmniej i Ty i maluch bedziecie zdrowi :-)

No to zaczelam 13 tydzien juppi :-) jeszcze jakies 27 :p hehe
Ja bede miala usg w 13 t4d
I ciekawa jestem czy lekarz pokusi sie na pokazanie plci :p

Dziekuje za odpowiedzi, troche sie uspokoilam. Pierwszy dzien ostatniej miesiaczki byl 25 marca, wg tej daty wszystko sie zgadza, sek w tym,ze mam dlugie cykle (okolo 40dni) wiec lekarz sam powiedzial,ze dzidzia jest troszke "mlodsza", o jakies dwa tyg niz wynika to z miesiaczki. Najbardziej zaniepokoilo mnie to, ze gdy bylam u lekarza ostatnio czyli w 11 tyg, kazal mi przyjsc za trzy tyg, bo chcial zbadac przeziernosc karkowa, przyszlam po dwoch i pol tyg i jest juz za pozno, bo to juz 15 tydz... zastanawia mnie czy lekarz nie przypuszczal,ze tak szybko dzidzia urosnie? :)

Bluelovi i Akuku- a jak wasze usg? Ja bylam wczoraj i nawet dzidzie w 3d widzialam:) Nozkami kopala tak mocno,ze az atak smiechu dostalam, tak fajnie to wygladalo na monitorze:)

Kasia, no widocznie lekarz tego nie przewidział ;) Kasia to na kiedy masz termin skoro to już 15 tydzień?
bluelovi, ty to 14 tydzień zaczęłaś ;) czyli już II trymestr - gratulacje :) ej a ty masz dokładnie taki sam termin porodu jak ja (tak z listy wynika) to w jaki sposób jesteś tydzień do przodu?

Ostatnia edycja:
A ja dziś podekscytowałam się widząc swój suwaczek! ZACZYNAM 15 TYDZIEŃ!!! Kasia ty zapewne masz termin na grudzień... albo na sam przełom grudnia i stycznia :-) Bo ja @ miałam 29 marca a termin wychodzi mi i z OM i USG na 3 stycznia :-D

Czy dla was też tak ten czas szybko leci???? :szok:

Dziewczyny GRATULUJĘ UDANYCH WIZYT!!!

reklama
Ja mam termin wg miesiaczki na 30 grudnia, a wg USG, do tej pory, na 11 stycznia:) ale mysle,ze kolejna wizyta zweryfikuje do którego terminu mi jednak blizej:) wolalabym w styczniu:)

Ostatnia edycja:
Do góry