reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Salli - no kurde, to Ty też z pietrem byłaś! dobrze, zę skończyło się ok!

Kasienka, Kaha, Pustiszi, Justynaj, Jaguś, Milusia, Tamtusia, Wiolka, Malinka, Elama, Bluelovi - gratulacje zatem! kolejna wizyta/ktg zaliczona:)

Ikasia - i nie zaniepokoiło lekarzy takie wywijanie Małego? kurde, może ja bez sensu się denerwuję...ale u mnie aż maszyna pikała, wyła i na czerwono świeciła:(

Cleopatra - boi się mąż po prostu może? A Ty sobie spokojnie leż, czekaj, przy zamkniętej szyjce przez 2 dni nic nie powinno się zdażyć!

Emka - trzymam mocno kciuki, niech zdejmują, bo to już nie przelewki!

reklama
Gratuluję dziewczyny udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Cleopatra, rozumiem co czujesz jeśli chodzi o obecność męża przy porodzie - ja też bardzo bym chciała, żeby m był ze mną i mimo że jest na miejscu to ma taką pracę, że jak się mu nie uda z nikim zamienić albo nie trafimy na dzień w którym akurat ma wolne to nie ma szans by wyszedł chociaż chwilę wcześniej, więc do końca nie będę wiedzieć, czy będziemy rodzić razem:)

Kurczę Inomama a może w trakcie KTG miałaś wysokie ciśnienie i jakoś się to Laurce udzieliło, że tak jej tętno poszło w górę? Nie martwi się, z małą na pewno wszystko w porządku:tak:

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i trzymam mocno kciuki za kolejne .

Inomama nie martw się kochana. Na pewno wszystko u Laurki ok. Szkoda że Twojego gina nie było. Kiedy wraca z urlopu?

kurcze, wlasnie moje cisnienie - tak jak pisałam 83/50...po kawie...a serce bije znowu tak, ze w glowie slysze...a gin wraca we wtorek - od razu bede stala przed drzwiami!

To może po prostu KTG ją uchwyciło w momencie jak była bardziej aktywna i stąd to tętno? Nie znam się ale chyba lepiej tak niż gdyby było zbyt niskie... Mam nadzieję, że gin Cię uspokoi:tak:

Gratuluję wizyt dziewczynki :) i trzymam kciuki za kolejne.

Kajtek nie gadaj głupot :p Na Madalińskiego, jak z dzieckiem jest ok i z Tobą też to trzymają 3 dni, a nie tydzień. To nie lata '80. Teraz jak najszybciej po cc wysyłają do domu.
A, i przygotuj się na długie czekanie do ordynatora. Bo najpierw przyjmuje pacjentki które są umówione na godzinę (a zaczyna przyjmować o 12 do 15 i terminy są do niego tak bajecznie długie że szok. Nawet i miesiąc), a potem dopiero te które mają "się zjawić" i to też "ile mu się uda". Jak się zjawisz przed 9 rano to masz szansę być na początku kolejki "dodatkowych". Ja przyjechałam na 10 i byłam 5. A i często zastępują go inni lekarze, więc możesz się wcale do niego nie dostać tylko np do jego zastępcy, albo innego lekarza położnika. Wiem, bo sama byłam u niego 2 razy żeby umówić sie na cc (raz trafiłam na głupią cipę która odwalała każdego z cc, a drugi raz byłam u zastępcy ordynatora). No chyba, że uda mu się przyjąć na oddziale. A tam cholernie często jest na sali porodowej.

Kajtek, ale czemu masz mieć cc???Jakie są wskazania?Bo tak "na chce mi się" to raczej cc się nie robi...(chyba że w prywatnej klinice)

Inomama kurcze,to masz mega niskie te ciśnienie...może sex na podniesienie?;-):-D

Kajtek, ale czemu masz mieć cc???Jakie są wskazania?Bo tak "na chce mi się" to raczej cc się nie robi...(chyba że w prywatnej klinice)

A no właśnie Kajtek, i za cc "bo nie chcę sn" musisz zapłacić albo mieć papier od lekarza specjalisty że nie możesz rodzić sn z jakichś powodów. Np przez wadę wzroku, schorzeń ortopedycznych, neurologicznych itd. Za "chcę" na Madalińskiego płacisz a i też niechętnie sie zgadzają na takie coś, bo to szpital pro naturalny pod każdym względem.

Hej

Ja dzis wizyte mialam i dowiedzialam sie wielka nowosc ze
URODZIC MOGE TERAZ JUZ ALBO MAX 12 DNI PO TERMINIE MI BEDA WYWOLYWAC!! WOOW NO JA NIE WIEDZIALAM HEHE

A tak serio to skurze mam takie ze mnie sciaga a dziecko jest nad kanalem...ehh

Gratki wiyzt.

Inomama wszystko bedzie dobrze musi byc!!!

Kolejna wizyta 17.01 w dniu terminu, zadnych ktg itd bo po co...

reklama
2 lata temu mialam cc i teraz nie musze godzic sie na poród naturalny , tak mi powiedziala gin i wiele innych osób , Dostalam skierowanie od gina na ktorym pisze..''stan po cc , brak zgody na poród naturalny'' i cos tam jeszcze ale nie moge rozczytac...

Co do ordynatora to wiem ze przyjmuje tylko w poniedzialki ale ze w ten poniedzialek jest swieto to mam przyjsc we wtorek rano i go szukac XD

Do góry