reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Ja od 4 tyg biorę leki na cisnienie dopegyt bo miałam około 150 / 93 teraz tez nie jest wiele niższe ale powyżej 130 /75 sie nie zdarza !!! W pierwszej ciazy było ok a teraz tak szaleje niewiem czemu . Chociaz myśle ze moze juz bede musiała brać jakieś leki bo w domu wszyscy maja nadciśnienie !!!

Anbas jak tak czytam to może i bym chciała to ZZO ale w 2 szpitalach do których się wybieram z tego co wiem to nie dają, ba nawet
anestezjologa nie mają na stałe chyba
Kaha gratulacje! Super że Zuzia zdrowa, a jak jest niewielka to lżejszy poród będziesz mieć;-)

Sylka no to trzymamy kciuki za dotrwanie w dwupaku i za Ciebie żebyś wytrzymała w tym szpitalu chociaż w czasie świąt to chyba będzie trudne

Pustiszi mój synek też nie lubi jeździć samochodem - złości się i kopie jak szalony aż czasem brzuch się spina. Ostatnio rozłożyłam
siedzenie do pół leżąco to chyba mu trochę wygodniej

Wiolka musisz się starać nie denerwować przy tym mierzeniu ani przed i najlepiej jak przedtem nic nie robisz: nie sprzątasz, nie byłaś
właśnie w sklepie itp. a kontrolować trzeba bo to może być oznaka zatrucia ciążowego czy coś takiego.

salli gratulacje dla Ciebie i księżniczki:-)

Bardzo się cieszę dziewczyny że przynosicie dobre wiadomości:)

Sylka
z mojej strony oczywiście kciuki również zaciśnięte&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&7

Wiolka
ja jestem raczej niskociśnieniowcem ale nie zauważyłam by jakoś się podczas ciąży wahało - ostatnio miałam 110/75, wczoraj 120/80 więc OK. Gin pytał czy mam w rodzinie kogoś z nadciśnieniem a jak powiedziałam że tatę to koniec końców i tak nic z tym nie zrobił, nie powiedział by to miało jakieś znaczenie czy coś więc sama nie wiem co o tym myśleć:sorry2:

Salli,
ja mam mieć pierwsze KTG po nowym roku;) Fajnie że Oliwka została Oliwką - moja mała wczoraj tak słodko zasłoniła sobie buziola łapką że aż miło było popatrzeć:) Szkoda tylko że gin zrobił zdjęcie 3D bo te jakoś kiepskiej jakości wychodzą...

Cleopatra, Pustiszi a myślałam, że tylko moja mała szaleje w samochodzie - od razu przebiera nóżkami jak tylko gdzieś jedziemy (co ciekawe tylko jak prowadzi m, jak jadę sama jest spokojna;-)) i zastanawiam się jak to się ma do teorii że dzieci uwielbiają spać podczas jazdy:-D

Dziewczyny, czy którejś z Was wyszedł pozytywny wynik gbs? Co wtedy? U mnie wyszedł pozytywny :/ Skąd ja to cholerstwo wytrzasnelam?

Ale to jakiś koszmar zacząć samodzielne życie na świecie od antybiotyku :( A jak mi wody odejdą w domu to co? Nie bedzie za późno na antybiotyk?

reklama
Katherina spokojnie. Antybiotyk dostanie dziecko dłużej i nic mu sie nie stanie. Gorzej jakbyś nie iwedziała o tym i dziecko by nie dostało a sie zaraziło ( bo wcale nie musi sie zarazić ). dlatego np większość szpitali robi tak że jak mama rodzi a nie ma w badaniach wyniku GBS to dają antybiotyk tak jakby ten wynik był pozytywny .

Do góry