reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Salli moze masz juz skurcze I nie bedzie chcial ryzykowac I szybciej cc zrobia ??
Trzymam kciuki, wszystko bedzie dobrze, zobaczysz.

Jak ja wm zazdroszcze tych wizyt ktg I wszystkich kontroli, badan rozwarcia usg, przyplywow itd.. ja jutro ma wizyte.. pobiora krew bo ostanio lekkie obnizenie zelaza bylo, poslucham srrduszka wymaca mi brzuch zmierzy cisnienie I tyle. A chcialabym by sprawdzila czy jakies rozwarcie mam hehe.

reklama
ja po wizycie ... ktg w porzadku choc mala sie wiercila jakby w tyleczku miala jakiegos motorka ... dopiero pod koniec sie uspokoila no i wtedy zaczely sie skurcze ... delikatne z tego co widzialam max 50

a poza tym nie bylo wynikow badan mam sie po nie zglosic jutro ... na wizycie sprawdzil szyjke i glupia szyjka najpierw nastraszyla a teraz nie chce sie rozewrzec ... trzyma jeszcze wewnetrznie :|
mala zostala zwarzona ... lekarz najpierw rekami obmacal brzuch i powiedzial ze wazy kolo 3100, a potem zmierzyl usg i wyszlo 3500 (ja nie chce rodzic takiego kolooooooska raaaany) mam nadzieje ze to usg sie myli bo przy pierwszym Nikosiu to lekarz mial racje co do wagi a tez wlasnie takim macaniem wywazyl malego

wiec zaczynam akcje pod tytulem "porod" koniec z winda ... w koncu bede wykorzystywac meza do oporu :p zreszta on tez juz sie nie moze doczekac ... no i chodzenie ale nie jak slimak tak jak do tej pory tylko z werwa jak kiedys :) sprzatanko
i wykurze tego mojego malego pulpecika :D mam nadzieje ze max do 12 a im szybciej tym lepiej

AKuku a na twoją prośbę nie mogłaby Ci zobaczyć np. to rozwarcie czy masz?

Kasienka gratulacje i oby się udało z tym przyspieszaniem:-)

Ja mam wizytę dopiero wieczorem. no zobaczę co ten mój doktorek wymyśli. Kupiłam już maślane bułeczki bo jak trafię do szpitala to będzie już raczej po kolacji, więc ja bym tam z głodu padła:-D

No,ktg powtórzone i jest ok. Lekarzowi sie pierwszy zapis nie podobał bo był niewyraźny i porwany(mała się wiercila i położna musiała co chwila jej szukać tym urządzeniem),a on lubi mieć wszystko czarno na białym i dokładnie dlatego zlecił powtórkę. I dobrze :) powiedział że gdyby coś było nie tak to by mnie zostawił w szpitalu a tak mam się po prostu stawić na ktg na ip w niedzielę 05.01 :)
Dzieki za kciuki dziewczyny

A skurczy na zapisie jak nie bylo tak nie ma hihi

Ostatnia edycja:
Salli: widać jeszcze musisz poczekać skoro skurczy nie ma :)
kasieńka: no duża już twoja kobitka - może wychodzić :-D ja też mówię - do 3,5kg dam radę urodzić, a potem kolosa nie będę wypychać, więc jak przekroczy mi wagę, to ma wychodzić - ale żeby to matki chciało słuchać...trzeba sprawy w swoje ręce brac;-)
Akuku: no właśnie, a nie możesz poprosić żeby ci zerknęła czy jest rozwarcie czy nie? kto pyta nie błądzi:-D

ja licze ze moze jednak sie usg myli bo to takie przedpotopowe :p choc widac bylo ze brzunio to ona ma :p

teraz trzyam kciuki za pozostale dziewuszki !!

​Salli dobrze ze KTG powtorzyli i ze wszystko jest w porzadku

reklama
Kasienka ale przeciez wcale nie jest taki klocek....a tak jak piszesz..moze usg sie myli:)

Salli ciesze sie ze wszytsko ok:)
Ja już po ktg....mały poprostu dzisiaj oszalał...tętno miał prez prawie całe ktg powyzej 160...a doszło nawet do 200....I za nic nie chciał sie uspokoic:p....kazali mi zjesc batonika przed ktg to zjadłam...I Mały oszalał...I przy tak mocnych jeg ruchach skurcze były dość częte, w zasadzie cały czas na poziomie 40%...niektóre osiagały 50%....no I na dzien dzisiejszy nie rodzę, ale to moze sie zmienic z godziny na godzine...w szpitalu mam sie zjawić we wtorek, najpierw mam ktg, a potem wizyte u ginki I badanie szyjki:p

Do góry