reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

inomama: jak krew to szyjka się rozwiera a;bo czop i będziesz ty za chwilę rodzić :tak:tym bardziej, jak główkę czujesz - mocniej skoczy Laurka i wody ci się poleją - ale ci fajnie - a my się dalej będziemy turlać :-D

co wy z tymi główkami tak kombinujecie - zmniejszyć się ich i tak nie da hehe. Moja córa mam wpisane po porodzie miała 33cm obwód główki, a ważyła 3460g. - więc obwód główki do wagi ma niewiele wspólnego - spokojnie damy radę :tak:

reklama
ja nie kombinue tylko ciekawa jestem ile ma :) Nikos mial 33 a wazyl 3270 :p no i mialam male naciecie ... zastanawiam sie czy Sarunia ma wieksza czy mniejsza to sie mniej waga bede stresowac :p

Ostatnia edycja:
moja starsza córcia miała obwód główki 38 cm przy wadze 3360g. Teraz pytałam lekarza - póki co 32 cm.... Mam nadzieję, że poród pójdzie łatwiej :rofl2:

eM-Ka, Kasieńka: tylko, że jaki by obwód główki wasze maleństwo nie miało to i tak nie macie na to wpływu i urodzić trzeba, więc po co się stresować na zapas czy przejdzie czy nie i jak będzie trudno - ja chyba wolę błogą nieświadomość:tak: przynajmniej w psychice nie będę miała zakodowane, ze główka duża i mnie rozerwie :rofl2:

u mnie przy 33cm główki małej nie było ani pęknięcia ani nacięcia, więc pewnie większa ciut też przeszłaby:eek:

reklama
No tak sie mówi ale każda z nas nie pragnie być popękana i mieć łatwy poród wiadomo ze jaka główka by nie była trzeba ale no znaczenie jakieś jest Wiadomo już nie ma w trakcie parcia tylko trzeba przeć ...

Do góry