reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Inomama super wiesci:-)
A ja mam pytanie bo jak bylam na usg w 10t4d to wyszlo ze to jest 10t6d I maluch mial prawie 5cm jak oni licza te tyg.?
juz sie nie moge doczekac bo 16 lipca usg I sie dowiem jak z ta przepuklina.
Akuku chyba nie ma sie co sugerowac tymi wymiarami z usg...Bo po pierwsze kazde dziecie sie rozwija swoim wlasnym tempem a po drugie moj gin mi za kazdym razem powtarza...NIech sie pa ni nie przywiazuje tak bardzo do wymiarow z usg bo dziecko jest mierzone w linii prostej (znaczy dwuwymiarowo tylko). I jesli cokolwiek jest odchylone do przodu badz do tylu wzgledem linii mierzenia to juz jest widziane w skrocie I to moga byc znaczne roznice.
Ja np. mialam ostatanie usg 11+4 I maluch mial NA EKRANIE 51mm. A sam lekarz powiedzial ze mozliwe ze ma wiecej...

reklama
a ja w 10t3d miałam 3,5 cm dzieciaczka. chyba malutki będzie, w odróżnieniu od brata
Inomama, gratuluję dobrych wieści:tak:
oby ja najwięcej takich wieść do nas docierało!

Inolaska gratulacje heh ;*

Akuku ja np. zawsze mówie ze jestem np. w 12 tygodniu a lekaż ci powie ze to 11 tygodni moja gin zawsze liczy skończone tyg. , jak miałam ostatnie usg to mi powiedziala że to 8 tygodni i 6dni czyli bez jednego dnia 9 tygodni czyli za jeden dzień 10 tydzien namieszałam nie wiem czy sie rozczytasz :szok:

Inomama gratuluje!!! super wiesci,
Pozostalym mamom czyli Dona, Hope, Ikasie i jesli kogos pominelam to tez spoznione gratulacje dziewczyny.
ja po prostu nie czuje sie ostatnio dobrze od godz. 16 takze moj dzien jest b.krotki,a mamy i prace w ogrodzie i oczywiscie sprzatanie,gotowanie itd, wiec musze sie zmiescic w tych godzinach do popoludnia, bo potem to wygladam jak nacpana.ale chyba wole to niz mdlosci, ktore mnie juz prawie nie nawiedzaja:-) corcie spia i ja tez ide spac!buziaki dla Was

Dziewczyny, również gratuluję udanych wizyt:) Od razu się człowiekowi lepiej robi jak zobaczy tyle dobrych wiadomości:)

A zmieniając temat mam pytanie - orientujecie się może czy są jakieś przeciwwskazania do zewnętrznego stosowania Tantum Rosa? Przyplątała mi się jakaś infekcja i próbuję z nią walczyć ale chyba jeszcze daleka droga przede mną :dry:

Ostatnia edycja:
Inomama gratulacje serdeczne:):):)

Ja tez juz po wizycie u kardiologa,...wszysktko ok, i nie ma przeciwwsakzan do porodu naturalnego...mam brac duze dawi magnezu....szkoda tylko ze neurolog da mi czerwone swiatlo i i tak będzie cesarka...

Ikasia to nieciekawie zawsze lepiej rodzić naturalnie mniejszy szok dla dziecka a co jest z toba ze nie mozesz sn rodzic (neurolog)??:-(

Hej Kobietki...Ja sie pomalu zmywam z pracy wiec zycze wam udanego popoludnia/ wieczorku.
Jutro mam w pracy wolne bo rano musimy odstawic malego do przedszkola a potem do gina I wizyta w szpitalu...Stresa mam przeogromnego dlatego bardzo Was prosze o kciuki za nas jutro. Pewnie zjedziemy do domu znowu dopiero wieczorem bo nie wiadomo ile w szpitalu zleci...Ale postaram sie jeszcze napisac co I jak...Strasznie sie stresuje....
trzymajcie sie....pa

reklama
Do góry