reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

Dzag ja to podawałam pierwszy raz jak Ola miała 3 tygodnie:-p już ze dwie fkaszki tego wypiliśmy w dawkach takich jak u irisson a smarkać maks też nie potrafi. Szybciej będzie czytał niż smarkał

reklama
Olivia miala wodnisty katar bez zadnych innych dolegliwosci na zeby. Wylazly dolne jedynki i katar znikl. Remik szybko nauczyl sie smarkac i mam nadzieje ze olivia tez, bo tez nie cierpi wysysania.
A na smarowanie dziasel tez nie mam pomyslu, robie na pale, bez sposobu;) Ale nasz zel ma taka konsystencje, ze jak chcialam splukac z palca to nie splynal, musialam zetrzec, wiec na tych dziaslach tez zostanie, jak sie w koncu tam znajdzie:p W kazdym razie u nas dzialal.

ja tez używam dentinoxu ale przy bardzo spuchniętych dziąsłach i gdy żel nie pomagał, dawałam ibufen, jest przeciwbólowy i przeciwzapalny i po 2 dawkach opuchlizna prawie zeszła.

u nas jednak trzydniówka, dzisiaj wyszła lekka wysypka na brzuszku i karku, a nic oprócz mleka do jedzenia nie dostawała, humor ma o wiele lepszy, apetyt też wrócił, jak zje łyżeczką zupkę, to będzie już bosko, a jaki mi się wydawało, że wczoraj mi dzwonią zęby, do dzisiaj nic :sorry2:

Ostatnia edycja:
Irisson ja już też mam omamy i widziałam dziś dolne dwójki ale potem znikły :-D u nas już tydzień katar i niespanie trwa i końca nie widać :baffled: marud taki że przedwczoraj powiedziałam M że nie potrzebujemy więcej dzieci. Mam nadzieję że za dwa lata o tym nie zapomnę

Karolina u nas noc też średnia, kwękała od 2 do 4 rano :confused: no nic zobaczę jak ta wysypka będzie dalej wyglądać, bo na razie to jakby przegrzana była, ale kurcze żeby z tego nie wniknęło jakieś paskudztwo, bo mama mnie ospą/odrą straszy :baffled:

Irisson jesli przestala goraczkowac a pojawila sie wysypka to na pewno trzydniowka. Ta wysypka jest taka drogna i zaczyna sie od glowy, twarzy i schodzi w dol. Nie sadze zeby to bylo cos powazniejszego.

Marcia dokładnie jak opisujesz ! gorączki nie ma od nocy z poniedziałku na wtorek, humor ma lepszy, zjadła o 10 100ml mm, a wczoraj zjadała maks 50ml, no i chce się bawić, wczoraj cały dzień tylko kwękała, moja mama, to stwierdziła, że wymyślają nowe choroby, bo my nic takiego nie miałyśmy, Lulka też nam do 18miesiąca nie chorowała, no ale każde dziecko jest inne, w każdym razie moja mama umie ciśnienie podnieść, musiałam aż w googlach zobaczyć jak wygląda odra-ospa-różyczka, nic podobnego nie mamy

reklama
Dzisiaj odebrałam wyniki ubiegłotygodniowego badanie krwi pod kątem immunologii i krzywicy. I immunologia i fosfataza cacy, więc jak pani doktor powiedziała: mam zdrowe dziecko :-). Szkoda tylko, że akurat się rozchorowało :dry:. Wczoraj i w nocy niby lepiej z katarkiem, ale rano usłyszałam kaszel taki mokry. Kurcze. Przemyciłam mu Sanosvit do soczku (bo ponoć z mlekiem się gorzej wchłaniają te całe wapnie), wieczorem witamina C idzie do butli z mlekiem. Ale coś czuję, że nie ominie nas wizyta u lekarza.

Do góry