reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

ja uwielbiam biały jeleń, do kąpieli używamy wszystkie :tak: a kremujemy hippem, bo fajnie nawilża ;-)a po babydreamie Laurka ma takie śliczne włoski, no cudo

u nas po wysypce, zostały jakieś pojedyncze, delikatne ślady, dziecko w nocy zeżarło 3 raz po 150ml, więc wróciła do siebie :-)

reklama
karolina, bo tak jest:tak: jedno nie przeczy drugiemu. Byłam u 2 dermatologów, w tym jednego też pediatry i każdy mi na jej atopie polecał oilatum, ma po nim piękną skórę więc ja wierze lekarzom, a jakbym miała analizować skład każdej rzeczy to bym zwariowała i musiałabym jej nie myć.
A ta partia babydremu była wycofywana więc chyba nie było tam to co najlepsze;-) Ja nie neguje tych kosmetyków bo sama je przez m - c używałam, ale jak ja się do czegoś zrażę i stracę zaufanie to nie wracam do tego szczególnie, że specjalista zalecił mi kosmetyki innej firmy.

A i jeszcze nie "cokolwiek co dopuszczone" ale to co u nas się sprawdza i polecają mi lekarze specjaliści i to co nie ma na kocie żadnej afery z wycofywaniem partii.

Ja tam nie widzę potrzeby wałkowania tematu
wink2.gif

Ostatnia edycja:
Asia ja cię rozumiem tylko za słowa łapię w ramach porannych rozgrzewek myślowych :-p
Dla mnie skład jest najważniejszy. Tylko on prawdę Ci powie. Lekarze to nie dla mnie żadna wyrocznia wręcz nie przepadam za tą rasą bo wydaje mi się mało myśląca.
Ja analizuję skład każdego kosmetyku który mam w domu i nie wariuję.

edit: a będąc chyba u wszystkich dermatolgów w katowicach mogę śmiało stwierdzić że żaden nie uzywa synaps

Ostatnia edycja:
Asia, jak dałam info o wycofanej szczepionce, to tez sie podniosły głosy, że to pewnie jakas pierdoła, no ale musieli wycofać. To niespowodowało, że zaprzestałaś szczepień, ato poważniejsza sprawa niż żel pod prysznic...
Ja analizuję składy zarówno jedzenia, leków jak i kosmetyków, własnie po to, żeby dać dziecku co najlepsze. A dla atopików najlepsze szare mydło, ale pediatra Ci go nie poleci, bo od producentów szarego mydła nie ma prezentów ;)

O, biały jelen, dobra myśl. Zakupię i przetestuję.

A jeszcze w temacie wycofywania ;) klopsiki z Ikei też wycofali, bo konina w nim była :p

ja myję jeszcze w emolium ale teraz jak mi sie skonczy to zmienie chyba na hipp bo bardzo lubie krem i mleczko z tej firmy no i ten zapach - poprostu obłędny! bardzo mnie ta firma przekonała do siebie ostatnimi czasy.

Ja mam tendencję do natręctw więc nie analizuje.

A nie lubię braku zaufania do jakiejś grupy zawodowej niejako "z zasady". Tak samo są lekarze i Lekarze, prawnicy i Prawnicy, księża i Księża. Jak się chodzi do dobrych to się ma wiarygodne informację i nie trzeba od razu zakładać, że nie umieją. Nie po to studiowali lat 6 i 3 lata specjalizacji. Sama często podkreślasz, że Twoja pediatra ma doktorat z dietetyki to się zna, widzę tu jawną niekonsekwencję;-) Moja dermatolog ma doktorat z AZS;-) To żeśmy się rozgrzały, a co:-)

k8, w życiu nie kupiłam gotowca jak i mięsa z marketu. A szczepionki, nie jestem do nich przekonana w 100 % do żadnej co wiele razy podkreślałam ale wybieram niejako mniejsze zło. Szczepiłam inną firmą ale i tak odwlekałam szczepienie dopóki nie przebadali tej firmy do wycofano ich szczepionki. W kosmetykach mam większy wybór niż w szczepionkach to wybieram.

Ostatnia edycja:
Wszystko fajne, ale serio to ma masę szkodliwych składników. Chcesz smarować dziecko ropopochodną mazią?
Oczywiście, że się z Tobą zgadzam, że są i ci dobrzy i ci źli, w każdym zawodzie. Niestety są to zawody zaufania publicznego, wiec jak się słucha o kolejnym dziecku, które umarło z zaniedbania i głupoty lekarzy (pieprzenie o niedziałającym systemie doprowadze mnie do nerwicy) to człowiek staje sie na nich cięty i najbardzeij obrywa się tym "dobrym".

Dla ścisłości nie smaruje, a kąpię w olitaum i widzę o wiele więcej zagrożeń dla dziecka niż używanie parafiny.

a my ostatnio kapiemy w płynie i doolewamy oliwki i jest super. Ostatnio koleżanka nam poleciła i smarować po kąpieli nie trzeba

reklama
łee ja i tak nigdy nie smarowałam :)) My tylko płynu do kąpieli używamy i kremu do pyska więc się naczytać za dużo nie trzeba a od wczoraj kąpiel jest w dużej wannie

Do góry