reklama
kakakarolina
Fanka BB :)
irisson mam inne zdanie niestety proszki biały jeleń naszych ubrań nie piorą
a szkoda

Karolina mi dobrze prało, ale fakt tych największych kup nie spierało, ale ich nawet ręczne pranie nie dawało rady
jak Nina skończyła pół roku, to już piorę w naszym i jest ok ;-)
zniknęła cała wysypka, to mi coś pokasłuje

zniknęła cała wysypka, to mi coś pokasłuje

Asia, patrząc na skład Oilatum widzę, że to kupa ciekłej parafiny z drobnostkami włącznie z różnymi rodzajami PEGów. Skoro ten kosmetyk dobrze działa na skórę Twojego małego atopika i chcesz dla Uli najlepiej i kupujesz eko warzywa to może bardziej eko będzie kupienie po prostu ciekłej parafiny w aptece? 100ml kosztuje jakieś 3-4 złote. A nie będziesz jej fundować chemikaliów przy okazji.
Ja Tymka nie smarowałam niczym. Na początku do kąpieli dolewaliśmy oliwki, ale szybko przestaliśmy. Może kilka razy miał smarowane nóżki (kremem Babydream do twarzy
). Ja to jakoś nie łapię tej parafiny. Po kiego mam się smarować produktem destylacji ropy naftowej i zatykać sobie pory
?
Ja Tymka nie smarowałam niczym. Na początku do kąpieli dolewaliśmy oliwki, ale szybko przestaliśmy. Może kilka razy miał smarowane nóżki (kremem Babydream do twarzy

Ostatnia edycja:
Ja też niczym nie smaruje, dzięki dzag za radzę chyba tak zrobię.
k8libby, szare mydło na azs
Już od samego przeczytania tego zaczęła mnie piec skóra i swędzieć. Widać, że nie masz pojęcie co to za przypadłość. Pierwsze przykazania dla atopowej skóry to nawet nie nawilżanie, a wręcz pozostawianie warstwy oleistej ale oliwka np u mnie tyko potęguje swędzenie najlepsza jest konsystencja taka jak parafina do kąpieli. Ja jak nie użje w ciągu minuty czegoś na twarz, ręcę po mydlę to od razu mam swędzące, czerwone i suche plamy więc Twoja rada, że najlepsze szare mydło jest wyjątkowo nie trafiona.
k8libby, szare mydło na azs

O, no właśnie asia, może takie bardziej naturalne olejki będą lepsze? Kurcze, przekichane z tymi małymi atopikami :-(. Moja koleżanka ma córeczkę, biedna jest Ninka. Jak ma taki atak to potrafi się do krwi podrapać, nawet przez sen. Ona jest taka trochę eko, mogę zapytać, czy używali czegoś wyszukanego i czy działało.
No Ula nie ma jakiś wielkich problemów ze skóra, a najczęściej jej się pojawia coś na twarzy bo tam nie naoliwiam ale na razie ma bardzo ładną skórę no ale widzę tendencję, pokrzywkę po kontaktach z różnymi przedmiotami, takie sucha na policzkach czasami.
k8libby, migdałowy nie podszedł, może spróbuje jeszcze raz ale z kokosowym.
k8libby, migdałowy nie podszedł, może spróbuje jeszcze raz ale z kokosowym.
reklama
Podziel się: