reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

K8 w biedronce biały jeleń 2 żele po 300ml + mydło za 10,50zł, a w czym pierzesz? po proszku Filip nie ma zaczerwienień? bo biały jeleń ma też fajne proszki :tak:

reklama
My oliwkę od samego początku wlewamy do kąpieli, smarowanie wtedy odpada co jest mega plusem bo po kąpieli jest mega głodowy nerw :)
Piorę w Jelpie i nie ma uczulenia. Tym bardziej się zastanawiam o co chodzi.

Karolina mi dobrze prało, ale fakt tych największych kup nie spierało, ale ich nawet ręczne pranie nie dawało rady :-p jak Nina skończyła pół roku, to już piorę w naszym i jest ok ;-)

zniknęła cała wysypka, to mi coś pokasłuje :eek:

Asia, patrząc na skład Oilatum widzę, że to kupa ciekłej parafiny z drobnostkami włącznie z różnymi rodzajami PEGów. Skoro ten kosmetyk dobrze działa na skórę Twojego małego atopika i chcesz dla Uli najlepiej i kupujesz eko warzywa to może bardziej eko będzie kupienie po prostu ciekłej parafiny w aptece? 100ml kosztuje jakieś 3-4 złote. A nie będziesz jej fundować chemikaliów przy okazji.
Ja Tymka nie smarowałam niczym. Na początku do kąpieli dolewaliśmy oliwki, ale szybko przestaliśmy. Może kilka razy miał smarowane nóżki (kremem Babydream do twarzy :-D). Ja to jakoś nie łapię tej parafiny. Po kiego mam się smarować produktem destylacji ropy naftowej i zatykać sobie pory :eek:?

Ostatnia edycja:
Ja też niczym nie smaruje, dzięki dzag za radzę chyba tak zrobię.

k8libby, szare mydło na azs:no: Już od samego przeczytania tego zaczęła mnie piec skóra i swędzieć. Widać, że nie masz pojęcie co to za przypadłość. Pierwsze przykazania dla atopowej skóry to nawet nie nawilżanie, a wręcz pozostawianie warstwy oleistej ale oliwka np u mnie tyko potęguje swędzenie najlepsza jest konsystencja taka jak parafina do kąpieli. Ja jak nie użje w ciągu minuty czegoś na twarz, ręcę po mydlę to od razu mam swędzące, czerwone i suche plamy więc Twoja rada, że najlepsze szare mydło jest wyjątkowo nie trafiona.

My olejek z migdałów dolewamy, więc to chyba nie takie najgorsze :) albo olej dziewiczy kokosowy, ale wtedy pięknie pachnie mmmm

O, no właśnie asia, może takie bardziej naturalne olejki będą lepsze? Kurcze, przekichane z tymi małymi atopikami :-(. Moja koleżanka ma córeczkę, biedna jest Ninka. Jak ma taki atak to potrafi się do krwi podrapać, nawet przez sen. Ona jest taka trochę eko, mogę zapytać, czy używali czegoś wyszukanego i czy działało.

No Ula nie ma jakiś wielkich problemów ze skóra, a najczęściej jej się pojawia coś na twarzy bo tam nie naoliwiam ale na razie ma bardzo ładną skórę no ale widzę tendencję, pokrzywkę po kontaktach z różnymi przedmiotami, takie sucha na policzkach czasami.

k8libby, migdałowy nie podszedł, może spróbuje jeszcze raz ale z kokosowym.

reklama
Kokosowy jest świetny. Szukaj na necie produktów Tast. To olej dziewiczy w słoiku, on jest w stanie skupionym a jak lekko podgrzejesz to się topi. Do gotowania też świetny. Dużo lepszy niż olej kokosowy typowo kosmetyczny.

Do góry