reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

Dzisiaj troche lepiej. Gorączki nie ma od późnej nocy. Noc przespana w sumie spokojnie, bo zmęczony strasznie był. Zjadł pół kaszki o 6, chciałam dać mu jeszcze troche, ale dziąsła go bolą i nie chce ani butli ani łyżki... Antybiotyku też całej porcji nie zjadł...

reklama
K8 ja też współczuję, sama wiem co to znaczy bolesne ząbkowanie u malucha, u nas trwa to już ze 3 m-ce, mały często marudny,płaczliwy,szkoda mi go. Ale co zrobić maści nie pomagają,ostatnio nurofen podawałam kilka razy ,bo już biedny bardzo cierpiał. A przy każdej wizycie u lekarki słyszę ,że jeszcze to potrwa:no: na dole dziąsełka ma rozpulchnione i tak jakby ,,przecięte'' i wydaje mi się ,że kieł na dole się przebija,ale dokładnie przyjrzeć się nie da ,bo potworek nie da zajrzeć...

Współczuje dziewczyny, u nas tfu tfu to nawet nie widziałam kiedy wyrosły, obudziła się i patrzę do paszczy a tu są, obecnie 6. Zdrówka

asia a które zęby już macie?? Bo pisałaś kiedyś że chyba jej trójki idą, ale dziewczyny pisały już że trójki to dopiero później. I co to w końcu było? My mamy 8 zębów(komplet 1 i 2) i teraz nie wiem czy dalej nie będzie szło. Tymek wkłada do buzi CAŁEGO swojego ulubionego gryzaka i jeździ po tych tylnych dziąsłach, śliniąc się przy tym przeokrutnie. Tylko ja na razie nic tam nie widzę, ale ewidentnie go te dziąsła denerwują.

Ola się pozbierała jeszcze ja pooklepywać bo kaszle ale czysto jest u Maksa zapalenie oskrzeli i ucha :-( ale też się zbiera powoli. Teraz wszyscy śpią łącznie z mkiem :-)

marcia po jedynkach i dwójkach idą czwórki. Ale Majka na roczek miała chyba 2 czy 3 zęby, a trójki to w ogóle hoho jak późno. Tymek jeszcze wolniej idzie bo dziś 8miesięscy mu stuka a dopiero jedną jedynkę ma

marcia, moim zdaniem pod dziąsłem widać 3 ale może rzeczywiście przebiją się bardzo późno. Natomiast i ta stomatolog dziecięca i moja teściowa powiedziały, że generalnie wyżynają się na kóncu ale to nie jest zasadą i z 10% dzieci ma inaczej i to żadna anomalia, więc jak 3 się przebiją mam się nie martwić. Mamy dolne 1 i górne 1 i 2.

reklama
Do góry