Dzisiaj troche lepiej. Gorączki nie ma od późnej nocy. Noc przespana w sumie spokojnie, bo zmęczony strasznie był. Zjadł pół kaszki o 6, chciałam dać mu jeszcze troche, ale dziąsła go bolą i nie chce ani butli ani łyżki... Antybiotyku też całej porcji nie zjadł...
reklama
Agnes92
Fanka BB :)
K8 ja też współczuję, sama wiem co to znaczy bolesne ząbkowanie u malucha, u nas trwa to już ze 3 m-ce, mały często marudny,płaczliwy,szkoda mi go. Ale co zrobić maści nie pomagają,ostatnio nurofen podawałam kilka razy ,bo już biedny bardzo cierpiał. A przy każdej wizycie u lekarki słyszę ,że jeszcze to potrwa
na dole dziąsełka ma rozpulchnione i tak jakby ,,przecięte'' i wydaje mi się ,że kieł na dole się przebija,ale dokładnie przyjrzeć się nie da ,bo potworek nie da zajrzeć...

marcia331
asia a które zęby już macie?? Bo pisałaś kiedyś że chyba jej trójki idą, ale dziewczyny pisały już że trójki to dopiero później. I co to w końcu było? My mamy 8 zębów(komplet 1 i 2) i teraz nie wiem czy dalej nie będzie szło. Tymek wkłada do buzi CAŁEGO swojego ulubionego gryzaka i jeździ po tych tylnych dziąsłach, śliniąc się przy tym przeokrutnie. Tylko ja na razie nic tam nie widzę, ale ewidentnie go te dziąsła denerwują.
kakakarolina
Ola się pozbierała jeszcze ja pooklepywać bo kaszle ale czysto jest u Maksa zapalenie oskrzeli i ucha :-( ale też się zbiera powoli. Teraz wszyscy śpią łącznie z mkiem :-)
marcia, moim zdaniem pod dziąsłem widać 3 ale może rzeczywiście przebiją się bardzo późno. Natomiast i ta stomatolog dziecięca i moja teściowa powiedziały, że generalnie wyżynają się na kóncu ale to nie jest zasadą i z 10% dzieci ma inaczej i to żadna anomalia, więc jak 3 się przebiją mam się nie martwić. Mamy dolne 1 i górne 1 i 2.
reklama
kakakarolina
Podobno też 10% ludzi nie ma ósemek i to jestem ja 

Podziel się: