reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

Kacper obudził się dziś z katarem, charczy i pokasłuje troszkę. Byliśmy najpierw u jednego pediatry, przepisała antybiotyk. Zaraził się najprawdopodobniej od mojej siostry, bo sprzedała wirusa połowie rodziny w święta. No ale nic. Niedawno był u nas drugi pediatra - alergolog, pulmonolog i on twierdzi, że to wirusówka i tylko do nosa krople i wit. C no i oczywiście odciągać gila. Już sama nie wiem co robić, on jeszcze nie chorował :-(

reklama
wlasnie nie goraczkuje, jest troche marudny, najbardziej ten nosek mu przeszkadza zatkany :-( I teraz nie wiem czy na wirusowke antybiotyk? na razie nie podalam, stosuje sie do zalecen tego drugiego lekarza.

Ja bym też nie podała bez gorączki. Swoją drogą ciekawi mnie dlaczego lekarz przepisał antybiotyk na katar :baffled: szkoda że nie dopytałaś. a może on cos słyszał w oskrzelach?? albo gardło czerwone jest?

U nas antybiotyk od wczoraj, biore ja i Tymek. Mnie ucho juz nie boli tylko od czasu do czasu przytyka, z gardlem tez lepiej, tylko kaszel mnie jeszcze meczy. Zrobilam sobie syrop z cebuli.
Tymek goraczkowal mi wczoraj caly dzien, z krotki okresami spadku. Gile mial takie ze nie nadarzalam mu nosa czyscic i wycierac. No i gardlo czerwone. Dzisiaj ciag dalszy kataru ale juz nie lecialo mu z nosa non stop. Zagoraczkowal mi kolo poludnia ale juz nie tak wysoko i teraz wieczorem przed spaniem. Gardlo ma nadal czerwone, ale chyba juz troche mniej niz wczoraj. Zobaczymy jak nocka nam minie.

malinka ja bym nie dawala. Mojej koleżance ostatnio zachorowały córcie bliźniaczki - po 9 dniach z antybiotykiem poszła na kontrolę bo pokasływały a lekarka, że drugi antybiotyk trzeba więc poszła upewnić sie do innego - a drugi dał witaminy i kazał chodzić na spacery a antybiotyk absolutnie nie i dziewczynki po kilku dniach zdrowiutkie.

marcia, Ty to masz fajnie, sama mozesz podejmowac takie decyzje, leczyc maluszaka.

U nas noc minęła względnie spokojnie. Od 20 obudził się 2 razy: o 12 na cyca, ok. 4 dostał herbatkę i od 6 już praktycznie nie spał. Temperatury nie ma, katar mu zgęstniał, charczy i chrapie przez sen, odciagam mu w miare mozliwosci. Jest w miare pogodny, bawi sie. moze sie obejdzie bez antybiotyku, trzymajcie kciuki ;-)

Kurcze, tylko najgorsze jest to, że on sobie tego gila nie daje wyjąć, wrzeszczy jak tylko zobaczy fride, odpycha raczkami. Macie jakis sposob?

Ostatnia edycja:
Malinka może poprostu wodę morską psiknij i niech poleży na brzuszku to gile wyjdą... U nas było to samo, na sam widok pudełka z fridą był wrzask, gruszka też się nie sprawdziła. I to nie było marudzenie czy coś w stylu ,żę nie lubi odciągania glutów. To był wrzask i wierzganie rękami i nogami. Z braku innej możliwości pozostała woda morska. I nie było źle, trochę wyleciało,przetarłam nosek pielucha tetrowa i nosek był czysty:)

reklama
malinka, my drastycznie, u okulisty to krępowali dziecku ręce tetrą trzymała pielęgniarka i M:-( My jak robimy katarka to ja ją trzymam z całej siły w ramionach, splatam jej ręce i trzymam mocno, a M robi odkurzaczem, fridą nie da się i nie wyciągnie nawet połowy. To drastycznie ale inaczej się nie da, a dziecko może wreszcie oddychać.

Do góry