reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

Nastka, sprzeczne informacje są i będą. Niestety. A człowiek osiwieje jak zacznie dochodzić, która słuszność jest słuszniejsza :p. LeRemi, z tą wagą to tak mówią: na 6 miesięcy podwojona waga urodzeniowa, na 12 miesięcy potrojona. Ale trzeba trochę przez palce na to patrzeć i brać pod uwagę wszystkie okoliczności. Lekarze, do których my trafiamy akurat strasznie się tego trzymają i wiecznie mi powtarzają te mądrości (no bo ja głupia przecież jestem i nic nie wiem) ale ja je na tą chwilę wypuszczam drugim uchem, bo nie widzę ani nadwagi ani niedowagi u Tymka.

reklama
No to zapytaj tego czepialskiego lekarza Dzag czy wyobraza sobie roczniaka wazacego 16kg!!!:eek: Tyle wg tych teorii powinna wazyc olivia. Kurde, ale tak szczerze to mam nadzieje, ze nie dojdzie do tego:p Remik ma 4lata i wazy 18,5 kg, no to bez jaj...

Ha, to u nas w drugą stronę, bo Tymek za 2 miesiące powinien ważyć 9120 :D a już ma 9700. I lekarka ostatnio patrzyła na niego i mówiła, że tłuszczyk zbiera, bo już ma więcej niż 3x. Tyle że chyba nie pomyślała, że on się miesiąc za wcześnie urodził z wagą 3040. Jakby jeszcze miesiąc posiedział to by pewnie z 3700 było. E tam :). To taka ogólna, poglądowa zasada :).

No wlasnie czasem mysle ze ci lekarze rutynowo leca formulkami i zapominaja o zdrowym rozsadku. Twoj Tymek calkiem nornalna wage i na zdjeciach sorry ale ja tluszczyku nie widze. Ta lekarka olivii pewnie zalecilaby diete. Wlasnie ja zwazylam na wadze domowej ma 11,5kg. Remik jak mial 8,5 miesiaca wazyl 10.8 czyli tez 3x urodzeniowa. Nie da sie kazdego dziecka pod jedne normy podciagnac.

długo nasz młodszy chodził na boso wszędzie, trudno mu było buty dobrać, bo wysokie na podpiciu, do późnej jesieni na dworze latał na boso i ani razu mu sie nic nie skaleczyło, nie wiem jak on to robił, bo ciekał, zaczął chodzić jak miał 10 miesięcy i troche tak kuśtykał na czworakach, a w kolejne jego lato zakupiłam mu trepki i kurde jedną stopę ma teraz wchodząco do środka, ale kością, najgorzej jak biega to od kolana iksuje, więc, żeby żadna mama nie popełniła takiego blędu jak ja
a dermatolog to bez skierowania jak okulista

Kurcze już sama nie wiem, ostatnio mówiłam Wam o podejrzeniu o skazę ,ale teraz nie wiem czy to nie gluten jednak,bo osatanio dosatwał mały mleko HA i niby te krostki się nie nasilały a nawet się polepszyło,a wczoraj się znów nasiliło i skojarzyłam ,że dałam mu kaszkę pszenno -żytnią na tym mleku HA...Miała może któraś z Was styczność z alergią na gluten?
Wczwartek niby idę do tej lekarki,ma ocenić poprawę po mleku HA i kroplach,ale jak jej powiem o tym to znowu coś wymyśli ,a ja nie będęrobić z dziecka królika doświadczalnego...

Kurcze już sama nie wiem, ostatnio mówiłam Wam o podejrzeniu o skazę ,ale teraz nie wiem czy to nie gluten jednak,bo osatanio dosatwał mały mleko HA i niby te krostki się nie nasilały a nawet się polepszyło,a wczoraj się znów nasiliło i skojarzyłam ,że dałam mu kaszkę pszenno -żytnią na tym mleku HA...Miała może któraś z Was styczność z alergią na gluten?
Wczwartek niby idę do tej lekarki,ma ocenić poprawę po mleku HA i kroplach,ale jak jej powiem o tym to znowu coś wymyśli ,a ja nie będęrobić z dziecka królika doświadczalnego...

Agnes, u nas alergia na guten. Katar, kaszel, kupy dparzające. Przy kolejnej próbie wysypka na głowie tak swędząca, że mały sobie wydrapywał do krwi. Mleko HA chyba nie jest pozbawione laktozy, tylko niby dla uczuleniowców. U nas po mleku szorstkie liszaje i sraczka, jak całkiem mleko odstawiliśmy, przeszliśmy na ryżowe, skóra gładka. Więc ani mleka mm (jakiegokolwiek) ani glutenu i wszystko jest jak trzeba.

Piszę to, bo ja sama nie wiedziałam a wczoraj uświadomiła mnie moja koleżanka z pracy, która ma dziecko w wieku żłobkowym. Dla dzieci, które chodzą do żłobka, szczepionka przeciw ospie jest obowiązkowa, ale też i darmowa. Jeśli któraś z Was planowała tak czy inaczej szczepić, to warto poczekać aż się dziecko dostanie do żłobka i nie wydawać pieniędzy ze swojej kieszeni.

K8 a u nas tylko drobne krostki na buzi,nic więcej kupy ok. Ale po kaszce pszenno -żytniej nasiliły się tzn.pozostały drobne ,ale tj.ropne...no nic pozostaje iść prywatnie do dermatologa,bo na nfz to widze nic nie pomoże...

reklama
Dzag a ja płaciłam Laurze za szczepionkę przeciwko ospie ponieważ prywatnego klubu maluszka w przychodniach nie brali pod uwagę yyyyy

Do góry