reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza, USG

Magdzia

Dobrze, że z szyjką i maleństwem wszystko ok. A o żylaku kurcze też pierwsze słyszę :eek: Wiem, że robią się tam dalej koło odbytu ale na wardze :eek: znowu coś nowego się dowiedziałm

Galaxia

Trzymam kciuki ;-)

reklama
magdzia ło rety... ile nowych zjawisk jeszcze poznamy w tej ciąży??? :szok: co za masakra... najważniejsze że dzidziuś ma się dobrze i że szyjka wporządku. a żylak...oby się wchłonął ewentualnie zniknął po porodzie i nie dokuczał. &&&

galaxia kciuki za dzisiaj!

magdzia ja nie mam doświadczenia bo mnie w sumie nie dopadło w I ciąży i jak do tej pory też nie, ale to podobno częsta przypadłość w ciąży. Bo nawet pamiętam że co jakiś czas ktoś na forum tutaj pisał że ma i że po porodzie często samoistnie zanika. Więc chyba nie masz co się martwić, tylko zastosować do wskazówek lekarza i liczyć że samo zniknie jak się dzidziuś urodzi.

Ja po wizycie szyjka trzyma jak nalezy... na noge nie mam co narzekac tyle tylko sie oszczedzac i omijac wszystko po czym mnie boli pozostaje mi lezece i pachniec :zawstydzona/y: mala zaczyna wyprzedzac z tygodniami a tego sie obawialam czyli zaczna sie wahania czy sn czy cc :no: magnez mam lykac tak jak lykam plus jeszcze zwiekszyc aspargin do 6 na dobe:szok: zaczyna mi leciec morfologia no ale narazie mam zainwestowac w warzywka i owoce i zdrowe odzywianie.

Jankesowa zajadaj owoce i na razie niczym sie nie martw :-)

Ja już po. Wszystko ok, przepływy, ilość wód ok, Jaś został Jasiem:-D Na razie ma ułożenie podłużne główkowe, mam nadzieje że do porodu będzie główką w dół. Powiem Wam że od początku ciąży nie widziałam jego buzi zawsze był odwrócony. Teraz też. Jedynie udało się zrobić fotkę z profilu :-)
Mały waży 1550g, jest szansa,że nie będzie duży w dniu porodu :-)

jaś.jpg

Załączniki

• jaś.jpg
    jaś.jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 72
reklama
Do góry