reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

Odebrałam ponowne wyniki badania ogólnego moczu i powiem Wam, że niemiło się zaskoczyłam.
Badanie z dnia 24.06 - wyszły liczne bakterie + 3-5 leukocyty
Badanie z dnia 27.06 - wyszły liczne bakterie + 10-20 leukocytów.

Zaczynam się martwić.
Jakieś pomysły??
:/

reklama
Choco też uważam że powinnaś pójść do lekarza-albo Ci coś zapisze albo wyśle jeszcze na wymaz. Jeśli nutę masz wizyty u gin zaplanowanej to do ogólnego też możesz...

Choco powiem Ci tak całą ciąże z Natalią miałam infekcje ciągle badania globulki tabletki antybiotyki specjalne żele.. ciągle coś się pojawiało.. praktycznie całaą ciąże się leczyłam, a Natusia jest ładna i zdrowa nic jej nie zaszkodziło :) więc spokojnie :)

mnie kazała przy takich wynikach zrobić posiew (w sensie przy Twoich pierwszych) i na szczęście nic nie wyszło,
jedz żurawinę i pij wodę z cytryną, a resztę Ci lekarz doradzi.

Byłam u gina :) Gin powiedział, że to zapalenie pęcherza i przepisał mi antybiotyk - jakieś dwie saszetki do rozpuszczenia dziś i za 3 dni + żurawinę w tabletkach 2x1. Przed kolejną wizytą tj. 22.07 mam zrobić po raz kolejny mocz.
Uspokoił mnie :)

A jeśli chodzi o płeć, to pan doktor widział "coś jak wargi sromowe". Nawet mi pokazał owe one i niby nawet i ja widziałam.
Stwierdził też, że musi to jeszcze potwierdzić, więc jeszcze się nie nastawiam :)

Ostatnia edycja:
w 30 tygogniu przecież dokładie widać narządy... chyba, że chcą Ci lekarze zrobić niespodziankę do porodu i wtedy poznasz płeć swojego malucha :D

chocolatequa dostałaś monural? u mnie to w końcu doprowadziło mocz do normy, w smaku niezbyt ale da się przeżyć...

reklama
Do góry