reklama

Wizyty u lekarza :)

usg w piatek.
na razie na cesarke sie nie zanosi, mam nadzieje ze te rozmiary tez nie beda jakies na cc bardziej, bardzo bym chciala rodzic sn. ale termin wedlug OM to w zasadzie 1.09, wiec tolka moze sobie rosnac i rosnac jeszcze kilka dobrych tygodni...

reklama
uparte te szyji... nie wiecie ile czasu trzeba na zmiękczenie szyjki, ile na otwarcie? otwarcie chyba szybko bardzo moze nastapic, w ciagu kilku godzin z zamknietej moze zrobic sie calkiem niezle rozwarcie, a zmiekcza to sie jednak chyba dluzej?:confused:

Weronkazzz szyjka bardzo szybko może - moja kuzynka rano u lekarza była i dowiedziała się że szyjka jeszcze nie gotowa a o 17:40 synek był już na świecie po 20 minutach porodu w szpitalu :) Wprawdzie drugie dziecko ale duże ponad 4kg i 58 cm.

ja urodziłam się w 15 min :) A co ciekawe mama szykowana była na cesarkę. Przyjechała na porodówkę, położna zadzwoniła po lekarza i zanim ten zdążył dojść na sale ja już byłam na świecie :)

takim to dobrze:) jakby to tak trwalo u mnie okolo pol godziny to bym mogla rodzić i rodzić..a tak to chyba nastepne dziecko adoptuje :-p

weronkazz, spokojnie, jeszcze ci sie zdazy skrocic szyjka i zmiekczyc:P ma czas. a to chyba bardzo roznie może postępować.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry