reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza :)

Dzięki dziewczyny za kciuki :-)

No więc jestem po połówkowym, będzie synuś :-) Już przy pierwszym spojrzeniu na monitor pokazał swoje klejnoty :-D
Wszystko ok, wszystkie parametry sprawdzone, wyniki b. dobre, waga 538 gram. Wg usg wiek pokrywa się z terminem z OM i jest 22t2d, czyli termin na 1 sierpnia :-)
W ogóle maluch był bardzo aktywny, co chwila przykładał rączki do buźki, wiercił się i otwierał usta :-)
Ale jestem szczęśliwa!!! :-)

MieMie ja miałam badanie macicy i szyjki na fotelu, potem usg przez brzuch.

Powodzenia na kolejnych wizytach :-)

reklama
Nie dalam rady wczesniej poprosic o kciuki,bo wszystko w biegu bylo dzis. Sle ja juz po polowkowym,dzidzia zdrowiutka,serducho silne i prawidlowe,mozg,nerki,kregoslup i co tam jeszcze wszystko rozwija sie bardzo dobrze! No i totalnie nas robaczek zaskoczyl dajac sie poznac jako NASZA CORCIA!!! :-D nie mozemy z tz uwierzyc ze bedziemy miec sliczna parke,ze tak nam sie udalo :rofl2: okazalo sie ze tylko synka nie mylila intuicja bo mowil ze dziewczynka jest w brzuszku. Jeju,teraz sie bede musiala nauczyc mowic czasowniki z koncowka -la np. zrobila siusiu.Aaaaa,jak to inaczej,jak ja to ogarne,ale cudnie! O matko,teraz to jestem mega szczesliwa!!!! :-)

Oczywiscie pozostalym mamuskom po wizytach serdecznie gratuluje!!!!

Ostatnia edycja:
Cornelka gratuluję synka :-)- zdrowego, dużego, aktywnego :tak:

La Remi również gratuluję Tobie wspaniałych wieści, które Cię uszczęśliwiły :-D

Muszę przyznać, że osobiście bardzo mnie cieszą Wasze relacje z wizyt, szczęśliwe opisy. Ja mam wizytę za 1.5 tygodnia (u mojej ginekolog i za ponad 2 tyg. połówkowe, więc każda informacja jest bardzo cenna.

Aha, muszę Wam powiedzieć, że udało mi się znaleźć na grouponie atrakcyjną ofertę na usg 3d/4d za 59 zł ( w cenie zdjęcia, filmik z nagraniem oprawione w teczkę). Moim zdaniem korzystna oferta.

Kamilka ta oferta była chyba przedwczoraj. Ale co jakiś czas wznawiane są różne promocje na usg 3d/4d właśnie na grouponie (może gdzieś indziej również), więc warto od czasu do czasu je śledzić.Można w google wpisać Usg 3d/4d groupon i nazwę miejscowości i powinny pojawić się ewentualne, aktualne oferty :tak:

ddaga, summerbaby, cornelka, LeRemi gratuluję udanych wizyt i poznania płci maluszków:-D Cudnie się czyta takie wieści!!!

Mart pewnie masz jakąś infekcję dróg moczowych, choć piszę jedynie na bazie informacji "zasłyszanych", bo sama podobnych nie przechodziłam. Skontaktuj się z lekarką i skonsultuj, tak chyba najrozsądniej, coby się nie zadręczać. Mam nadzieję, że to bzdecik:tak:

MieMie pisze:
Dziewczyny i jeszcze jedno pytanie (może głupie) odnośnie połówkowego USG - czy ono jest robione przez powłoki brzuszne, czy robi się też usg dopochwowe lub badanie na fotelu?

Ja zawsze mam i takie i takie. Na połówkowym podobnie. Najpierw badanie szyjki przez pochwę, potem podglądanie dzidzi przez powłoki.

Oferta z USG 3D/4D bardzo atrakcyjna:tak:

Karola hehe, calkiem niedawno ja do Ciebie pisalam dokladnie to samo o parce i cichaczem myslalam jak to sie "robi":-D Fajnie fajnie bedzie, jeszcze do konca chyba do mnie nie dotarlo;-)

reklama
Do góry