marcia331
Fanka BB :)
Ja już po wizycie. Z Tymkiem wszystko w porządku, rośnie sobie zdrowo i waży już 1,5 kg. Czyli przez 2,5 tygodnia przybrał na wadze 0,5kg. To mniej więcej tyle ile ja od poprzedniej wizyty :-) więc wszystko idzie dla Niego a nie w moje biodra
Cytologię mam w porządku, stanu zapalnego nie ma, szyjka nadal taka jaka była, bez skracania i rozwierania uffff. Brzuch też lepszy niż był, stwierdziła że nie idealny czyt. zupełnie miękki, ale lepszy niż był. Tylko ten mój cukier ją trochę zmartwił. Pytała czy ktoś w rodzinie ma cukrzycę, ale nic wielkiego nie zaleciła. Kazała uważać żebym nie przytyła za dużo w tych ostatnich miesiącach. Nie kazała stosować żadnej specjalnej diety, ale też nie szaleć z jedzeniem. No i trochę ją zmartwiła moja anemia, która mi w szpitalu wyskoczyła. Nadal mam brać żelazo no i na następną wizytę kontrola morfologii.
Asiu niestety Twój post przeczytałam już po powrocie z wizyty, więc nie pomogę. Szczerze mówiąc nie słyszałam o tym że fenoterol może podnosić cukry. Spróbuję poszperać trochę w moich książkach i może coś znajdę na ten temat. Na pewno po sterydach tak może być a ja obciążenie robiła 5 dni po podaniu sterydów w szpitalu, więc może to dlatego taki wynik. Już sama nie wiem. Ogólnie to mam jakieś takie wewnętrzne przekonanie że z tym cukrem to jakiś taki dziwny wyskok był i że ogólnie jest ok. Dziecko nie jest za duże jak na swój wiek, łożysko funkcjonuje dobrze, więc mam nadzieję że będzie dobrze do końca.
Cytologię mam w porządku, stanu zapalnego nie ma, szyjka nadal taka jaka była, bez skracania i rozwierania uffff. Brzuch też lepszy niż był, stwierdziła że nie idealny czyt. zupełnie miękki, ale lepszy niż był. Tylko ten mój cukier ją trochę zmartwił. Pytała czy ktoś w rodzinie ma cukrzycę, ale nic wielkiego nie zaleciła. Kazała uważać żebym nie przytyła za dużo w tych ostatnich miesiącach. Nie kazała stosować żadnej specjalnej diety, ale też nie szaleć z jedzeniem. No i trochę ją zmartwiła moja anemia, która mi w szpitalu wyskoczyła. Nadal mam brać żelazo no i na następną wizytę kontrola morfologii. Asiu niestety Twój post przeczytałam już po powrocie z wizyty, więc nie pomogę. Szczerze mówiąc nie słyszałam o tym że fenoterol może podnosić cukry. Spróbuję poszperać trochę w moich książkach i może coś znajdę na ten temat. Na pewno po sterydach tak może być a ja obciążenie robiła 5 dni po podaniu sterydów w szpitalu, więc może to dlatego taki wynik. Już sama nie wiem. Ogólnie to mam jakieś takie wewnętrzne przekonanie że z tym cukrem to jakiś taki dziwny wyskok był i że ogólnie jest ok. Dziecko nie jest za duże jak na swój wiek, łożysko funkcjonuje dobrze, więc mam nadzieję że będzie dobrze do końca.