reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza :)

Dziewczyny po terminie - nie martwcie się, że przenosiłyście. W tą stronę naprawdę jest lepiej...
Ja następnym razem od 8 miesiąca leżę i mnie kołami nikt do roboty nie zmusi ;P

reklama
tak.. magiczna pelnia, ja dzis caly dom ogarnelam z nadzieja na jutrzejszy porod....

co do pełni to jest ponoć tak, że nie koniecznie zaczyna się w dniu, kiedy ona występuje, ale też 2-3 dni przed nią lub już po, więc jak dziś się nic nie wydarzy, to czekamy kolejne 3dni ;) buahahahahahha :)

Gratuluję wszystkim wizytującym dobrych wieści :).

Ja też już po. KTG małej ok, moja macica się nie przemęcza jeszcze :p...Łożysko, przepływy, wody też ok. Jeszcze się poturlam ;).
Gdybym nie urodziła do poniedziałku mam zjawić się na oddziale z torbą i będą nade mną dumać :).

ewa dzięki za powiew optymizmu :).

”kakakarolina” pisze:
Dzag wiem, ze rodzą się duże dziewczynki ale Ty niedomyślna jesteś chciałam Błonkę pocieszyć trochę ;-)
Ups…:baffled: Hmmm… Od 4 tygodnie mam wyłączone myślenie – jestem usprawiedliwiona :-D?

Aia, super wieści z tym położeniem Marysi. Mała wiedziała co robi. Tyle czasu miałaby czekać i wisieć głową w dół – a po co? :-D Sprytna dziewczynka.

Ja też po wizycie. Na fotelu jeszcze było spoko (szyjka miękka, gładka, krótka rozwarcie głowa niziutko - można rodzić jutro i za tydzień) ale na usg wyszła tachykardia (czy jak to sie pisze) płodu tetno 180-200 no i zaczęło sie sprawdzanie na szczęście wszystko wygląda ok, łożysko młode, Ola 3200 :)szok::szok:) przepływy ok tylko wód trochę mało ale bez tragedii no ale do szpitala trzeba jechać bo moje ciśnienie też 140/85. A w szpitalu odmówiłam przyjęcia na oddział ;-) ale pozwoliłam sobie zrobić ktg i tu już zapis nie był tragiczny ciśnienie dziecka w okolicy 160 (tylko czasem 170) lekarka stwierdziła, że tragedii nie ma ale że może to być początek czegoś więc obserwacja. Jutro mam zrobić sobie badania jak wyniki będą dobre to w poniedziałek na ktg a jak złe to jutro do szpitala po antybiotyk.
No i tak się okazało że dzis nie rodzę ;-) ale może to i lepiej...

Ostatnia edycja:
co do pełni to jest ponoć tak, że nie koniecznie zaczyna się w dniu, kiedy ona występuje, ale też 2-3 dni przed nią lub już po, więc jak dziś się nic nie wydarzy, to czekamy kolejne 3dni ;) buahahahahahha :)

dzis nic z tego :sorry2: jeszcze mam 2 dni mowisz? :-p moze sie zmieszczke :-D
ale najpierw musze ogorki zakisic bo dostalam siate od babci z dzialki :tak:
wsadze jutro do gara.. ale pewnie znikna zanim sie dokisza bo "nie dokiszone" najlepsze :-)

dzag
pewnie, ze jestes zwolniona, ale to podobno kobiety w ciazy maja skurczone komorki ,a nie swieze mamy haha :-D

kakakarolina dobrze ze z serdusiem ok, zycze szybkiego porodu bezbolesnego jak by co ;-)

zylcia moze urodzisz przede mną?

Kolejne KTG za mną. Skurcze troszkę ruszyły, bo na poziomie 50-60, cokolwiek to oznacza. No ale mam czekać na regularną akcję albo odejście wód. Następne KTG w niedziele jak coś. Ehhhh

reklama
Do góry