reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wizyty u lekarza

reklama
dziewczyny trzymajcie się ! proszę się nie dawać. i walczymy do końca!
kartagina zaintersowałaś mnie wypowiedzią ,żeciągle Cię boli krocze i nie wiesz co będzie. kurcze mnie też boli i jakoś brzuch ciągnie do dołu :confused: i na dodatek pojechałam do g.mokotów kupić przyjaciółce prezent (upatrzony) i nie mogłam dojść z garazu do sklepu bo tak mnie coś bolało. masz na to jakąś teorię?

nie chce Cie straszyc ale mi wlasnie 2 tygodnie temu tak sie wszystko zaczelo, pojechalam wtedy do gin i nic nie wykazalo, a dzis ktg wykazalo ze to wlasnie skurcze ten ucisk na krocze i to ciagniecie, tez wlasnie mam problemy by gdziekolwiek dojsc... jakby ci sie to czesciej pojawialo to po dzisiejszym dniu u mnie polecalabym wizyte u gin i ktg

Nia a jak u Ciebie objawiaja sie te skurcze? masz na mysli twardnienia brzucha? mój lekarz jest zdania ze szyjka nie moze sie wydłuzyc, to jedynie błedy w pomiarach, mi brzuch dzisiaj twardnieje od rana co kilka min :( tez mnie to martwi ale lekarze mowia ze takie twardnienia moge odczuwac juz do konca, tym bardziej ze mam je od 25tyg

niby wydluzyla sie 1 mm wiec moze i blad, ale juz kiedys mialysmy tu ten temat i wiele dziewczyn pisalo ze wedlug ich lekarzy przy oszczedzaniu sie szyjka moze sie troche wydluzyc, co do skurczy ja obecnie czuje ucisk w brzuchu, jak sie zaczelo napisalam wyzej, ale dzis tez ktg zarejestrowalo skurcze, jeszcze nie az tak bolesne i mocne jak przy porodzie ale zdecydowanie za wczesnie na takie skurcze... tak mi powiedziano

Ostatnia edycja:
Nia o matko i córko, to już przestraszyłam Cię na dobre.
jutro jest wolna wizyta o mojego lekarza to pójdę.
dziękujeKochane .co ja bym zrobiłam bez Was?

Aśka super!!!

dziewczyny trzymajcie się ! proszę się nie dawać. i walczymy do końca!
kartagina zaintersowałaś mnie wypowiedzią ,żeciągle Cię boli krocze i nie wiesz co będzie. kurcze mnie też boli i jakoś brzuch ciągnie do dołu :confused: i na dodatek pojechałam do g.mokotów kupić przyjaciółce prezent (upatrzony) i nie mogłam dojść z garazu do sklepu bo tak mnie coś bolało. masz na to jakąś teorię?

Ja też mam takie dni i to coraz częściej :unsure::unsure::unsure:
Trochę się teraz wystraszyłam

Nia a jak u Ciebie objawiaja sie te skurcze? masz na mysli twardnienia brzucha? mój lekarz jest zdania ze szyjka nie moze sie wydłuzyc, to jedynie błedy w pomiarach, mi brzuch dzisiaj twardnieje od rana co kilka min :( tez mnie to martwi ale lekarze mowia ze takie twardnienia moge odczuwac juz do konca, tym bardziej ze mam je od 25tyg

Błędy pomiarów się zdarzają, wiadomo. Ale ja wiem, że szyjka może się wydłużyć, np jak dziecko przestaje na nią naciskać!
Dlatego przy tego typu problemach zaleca się leżenie.

ojejku ! ale mam mega stres. Kasienka mam nadzieje,że nie trafisz do szpitala.
no i że leki pomogą.
Zapo też się wystraszyłam.

Framama - sprawdz sobie czy wtedy, kiedy czujesz ten bol, brzuch robi sie twardy. Jesli nie - to znaczy ze to cos innego.
Moj lekarz powiedzial mi, ze macica sobie moze twardniec i to jest normalne. Ale tylko wtedy,gdy nie jest to zbyt czesto, kiedy nic przy tym nie boli i (tak jak np. u mnie ) nie ma uczucia parcia na mocz.

reklama
Zapisałam się dzisiaj do polskiej kliniki na badanie ginekologiczne MOJE PIERWSZE W TEJ CIĄŻY oraz na USG. Już za tydzień w sobotę zobaczę moje malenstwo ;-) w uk nie zaglądają Ci tam niżej od środka w ogóle ! Zapisałam się by się uspokoić i sprawdzić czy wszystko ok i czy z szejka się nie skraca... Mała daje mi podpalić czasem aż się zwijam z bólu jak mnie kopie w pęcherz (jest nadal główką w górę ustawiona) . Brzuch mi twardnieje że 6 razy na dzień naj mniej, no i te skurcze co miałam ostatnio... I te uplawy... Za dużo tego.. Musiałam się zapisać dla swojego spokoju.. Koszt takiej wizyty będzie mnie kosztować 120 f czyli na polskie ok. 600 zł...:/ ale jak mus to mus ;)

Do góry