reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wizyty u lekarza

Widze, ze wiesci w miare pomyslne;) To dobrze;)

I &&& za nastepne wizytujace;)

Nia - oby obeszlo sie bez szpitala;] A co do plci - najwyzej bedzie niespodzianka przy porodzie:-D Ja sie sama zastanawiam jak bedzie u mnie, bo twardnienia nadal wystepuja, pomimo tego, ze staram sie oszczedzac jak tylko moge... W czwartek mam wizyte zobaczymy co powie lekarz...

Ostatnia edycja:
reklama
Nia to mały psotnik. I wagę ma super!
Najważniejsze, żeby jeszcze maluch ze 2 tygodnie wytrzymał!
Mam nadzieję, że nawet dłużej się uda.

Gratuluje udanych wizyt a za Ciebie Nia kciuki zacisniete aby obylo sie bez szpitala i zeby skurcze juz sie nie pojawialy, a dzidzia faktycznie spora:)
Ja tez jeszcze nie zdalam relacji z mojej wizyty środowej. a wiec usg nie mialam tym razem, szyjka ok, tylko zmartwilo mnie troche jedno: lekarz stwierdzil ze mam za nisko osadzone dno macicy (nie bardzo tez wiem co to moze oznaczac:-( ) , za 2 tyg mam przyjsc z badaniami, zrobi usg i zobaczymy, nastraszyl mnie ze moze bede musiala polozyc sie do szpitala:/ takze troche jestem poddenerwowana.

Nia a TY z tych słodkich mam?bo ja mam stresa z cukrem a podobno przy cukrzycy dzieci są większe,mi na połówkowym też wyszło że dziecko 2 tygodnie starsze.ja za 3 tygodnie mam usg

aneta dokladnie nie wiem co lekarz mial na mysli u ciebie.U mnie takich slow uzyl do stwierdzenia ze poprostu macica jest za mala do wieku ciazowego.tj u mnie byl 30tyg ciazy a macica wielkosci/wysokosci 29 tyg.i tez po 2 tyg.kontrola i ewentualny szpital:-/

nia - to teraz grzecznie leżeć i zaprzyjaźnić się z magnezem! 3mam kciuki!

wikkii - a Ty się niczym nie martw, sama jesteś drobniutka to i dziecię drobne:) wszystko musi być ok!!!!

w sumie nie wiele na wizycie się dowiedziałam. Nie wysłano moich anty-D i musze iść jeszcze raz w poniedziałek ... Poza tym upewniłam się że boje się mojej położnej. Była z nią jakaś młoda praktykanta i jak mi zmierzyła ciśnienie to wyszło 103/130, na co Jo ją opierdzieliła i sama sprawdziła. Mała dalej leży głową w dół, serce bije poprawnie, badania krwi z ostatniego razy wyszły w porządku. W moczu miałam ślad krwi i białka, ale położna stwierdziła że ok i zobaczymy co będzie w poniedziałek. Brzuch pomierzony i jest w normach. Powiedziałam że ide na urlop za dwa tygodnie a położna do mnie 'już??' Halooo prawie 8 miesiąc? O_O Ogólnie wszystko ok, w poniedziałek muszę stanąć z nią oko w oko znowu na badania krwi i anty-D.

reklama
Nia a TY z tych słodkich mam?bo ja mam stresa z cukrem a podobno przy cukrzycy dzieci są większe,mi na połówkowym też wyszło że dziecko 2 tygodnie starsze.ja za 3 tygodnie mam usg

no wlasnie wszystkie badania ok, cukrzycy nie mam, dziecko zawsze bylo 3-4 dni starsze niz wedlug @ ale teraz to sie wybilo waga... w poniedzialek jade do szpitala sie przedstawic i dadza mi termin na cc, okolo 10-14 dni przed wyznaczona data zeby nie urosla zbyt duza, no chyba- odpukac- ze cos sie wczesniej zacznie

gratuluje wszystkim udanych wizyt,
anetai84- narazie sie nie stresuj zobaczysz co powiedza na kolejnej wizycie, jakby bylo zle to juz bylabys w szpitalu, bedzie dobrze

Do góry