reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wizyty u lekarza

ja też mam wrażenie że kilka razy poczułam dzidulka, ale wierzyć mi się nie chce, że to już... z gorszych wieści to łożysko nisko na przedniej ścianie... no może się podniesie, w poprzedniej ciąży też tak miałam na tym etapie, a potem było OK. mam nadzieję, ze tym razem będzie tak samo...

a na usg maluch spał musiałam kaszleć i ruszać brzuchem żeby się obrócił:-D

reklama
U mnie na pewno nie są to ruchy jelit. Pamiętam, że w 1 ciąży też poczułam wcześniej niż w tym "przepisowym" 20 tygodniu, to było takie łaskotanie motylków. Teraz czuję 1-2 razy dziennie takie puk-puk :D

"przepisowo" to miedzy 18 a 20 tygodniem dlatego ze wiekszosc kobiet wlasnie wtedy czuje pierwsze ruchy do 23tygodnia powinno sie czuc sa kobiety ktore czuja wczesniej zwlaszcza w kolejnych ciazach skoro piszesz ze to nie jelita to pewnie dzidzia daje znaki

fiołkowa no ty juz jestes w "temacie". To kolejna Twoja ciąza wiec wiesz czego "wypatrywac". W pierwszej ciazy pozniej odczuwa sie ruchy. Wiec ja cierpliwie czekam. chociaz chcialabym czasami dostac kopa od malucha;D

Ja też jestem pewna, że to dzidziuś :tak: Czuję jak się rozpycha.

A w pierwszej ciąży ok 16 -17 tygodnia czułam, więc też szybciej niż piszą w necie.

Noelle ja myślę, że ty już niedługo też poczujesz.

Dziękuję za wszystkie zaciśnięte &&&&&&&&& :) :)

Nie dostałam dziś zdjęcia i nie mierzyła go dziś ale podglądałyśmy malucha, spał przy badaniu i gin. musiała go obudzić, kilka razy delikatnie puknęła w brzuch ... normalnie tak zaczął skakać i machać rekami i nogami, normaalnie cudnie :)
Powiem wam że wyglądał jak mały człowieczek.

Fiołokowa mi też się wydaje, że czuję ruchy dzidziola :) to takie bardziej puk-puk w brzuchu :) jakby jego podskoki:) myślę, że jeżeli to ruchy to będzie je coraz częściej czuć :)

reklama
Do góry