reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza

Ja sobie uświadomiłam, że też biorę trochę tabletek. 3x wit.C, 1x Euthyrox na tarczyce, 1x rutinoscorbin, 1x wit. dla cieżarnych i 1x żelazo.

reklama
Pola piękny siusior, gratuluję synka.
Ja też byłam wczoraj na wizycie u mojej lekarki tym razem w szpitalu w celu oceny kondycji mojej szyjki. Leżenie przez 2 tygodnie przyniosło skutek taki,że szyjka się nie skróciła nawet o mm. cieszę się tym bardzo, tyle że szyjka troszkę się rozpulchniła, ale podobno nie na tyle żeby się tym na razie martwić, tak więc następna wizyta za 2 tygodnie i kontrola szyjki.
Trzymam krzciuki za wszystkie wizyty oby były udane jak moja (nie licząc mandatu za parkowanie bez biletu parkingowego bo zapomniałam wykupić) ale co tam najważniejsze, że mała bezpieczna w brzuszku u mamusi :)
A co do tabletek to ja nadal mam 3x2 luteiny i 3x1 no-spe forte, podobno zostanę na tej dawce już do końca ciąży. Czy któraś z Was też ma nadal luteinę? muszę zapytać czemu ja mam nadal brać.

ja nadal biorę luteine 2x2 pod język,i no -spe też i jeszcze parę innych:szok: a powiedz mi no-spe forte bierzesz w jakiej dawce?i czy jest ona refundowana? ile za nią płacisz?

Ja biorę Lacto Lady. Bierze się 2 tabletki w których jest 800mg wyciągu z żurawiny i 4 szczepy bakterii kwasu mlekowego. Ma najlepszy stosunek ilości tabletek, zawartości sładników czynnych do ceny (ok 18zl za 60 tabletek).

Noirel co do no-spy forte to biorę ją 3 x 1 dziennie tj. rano, w południe i wieczorem, niestety nie jest refundowana tylko na 100% a płacę za nią 10,67zł za 1 opakowania tj. 20 tabletek to tak na miesiąc potrzebuję średnio 4,5 opakowania. A Ty bierzesz normalną no-spe? czy też forte?

Noirel no-spa forte w 1 tabletce ma 80mg czyli wychodzi, że 2 zwykłe to tyle co 1 tabletka forte, ale Ty chyba taniej kupujesz tą zwykłą niż ja tą forte.

reklama
Do góry