reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wizyty u lekarza

rysia super że wszystko w porządku!:-) Co do porodu to nie wydaje mi się żeby ta pani doktor miała rację i jakikolwiek wpływ... no chyba że faktycznie Twoja ciąża była by zagrożona i potrzebna była by specjalistyczna opieka, która nie każdy szpital oferuje. Podejrzewałam wcześniej, że mogą Ci zalecić poród na Kopernika, bo z tego co słyszałam to tam kierują wszystkie słodkie mamusie... Ale najlepiej poradź się swojego lekarza prowadzącego, bo moim zdaniem jak już to ona ma więcej do gadania. A poza tym jak zaczniesz rodzić to raczej żaden szpital nie może Ci odmówić ( no chyba, że nie ma miejsc) więc pojedziesz tam gdzie będziesz chciała.
To takie moje zdanie, nie wiem może się mylę :)

reklama
rysia super że wszystko w porządku!:-) Co do porodu to nie wydaje mi się żeby ta pani doktor miała rację i jakikolwiek wpływ... no chyba że faktycznie Twoja ciąża była by zagrożona i potrzebna była by specjalistyczna opieka, która nie każdy szpital oferuje. Podejrzewałam wcześniej, że mogą Ci zalecić poród na Kopernika, bo z tego co słyszałam to tam kierują wszystkie słodkie mamusie... Ale najlepiej poradź się swojego lekarza prowadzącego, bo moim zdaniem jak już to ona ma więcej do gadania. A poza tym jak zaczniesz rodzić to raczej żaden szpital nie może Ci odmówić ( no chyba, że nie ma miejsc) więc pojedziesz tam gdzie będziesz chciała.
To takie moje zdanie, nie wiem może się mylę :)

Lekarz z metabolicznej dla ciężarnych powiedział, że mogę sobie szpital wybrać.
Mój diabetolog prowadzący też odradzał Kopernika i mówił że poleca Ujastek.
mój ginekolog to już w ogóle daje mi wolną rękę. Z tego co wiem to na Ujastku dysponują takim samym sprzętem na neonatologii jak Kopernika...

A to babsko mi nie zaleciło... tylko rozkazało :angry:.

Hej mamusie!

Ja po wizycie:
Szyjka ok., nic się tam nie skraca, wszystko tak jak należy.
Waga mojego syna: 1219 gram (matko, już ponad kilo!)

Mam pytanie: czy lekarz z poradni może kazać pacjentce rodzić w ich szpitalu?
.
Rysia fajnie ze wszystko w porzadku i dzidzia juz duza:)jesli chodzi o szpital to nikt nie moze ci kazac,bo szpital sama wybierasz.ja w pierszej ciazy mialam tak ze lekarz chcial zebym u niego w szpitalu rodzila nawet podal mi kwote jaka mialabym mu zaplacic zeby byl przy porodzie a ja i tak rodzilam gdzie indziej i mimo ze nie mialam lekarza prowadzacego wszyscy mnie dobrze traktowali.
dzięki dziewczyny;-)

Ewelinkaam ja właśnie w poprzedniej ciąży nie miałam robionej krzywej i dlatego się zastanawiam czy to obowiązkowe, miałam glukoze czy cukier na czczo jakoś w 12 tyg i była ok ale za bardzo nie orientuję się w temacie bo to moja pierwsza ciąża w Polsce a widzę że wszędzie jest inaczej ;)

A ja mam odwrotnie w pierwszej mialam ale chodzilam do innego lekarza.ten co teraz chodze podobno nie kaze robic,sama z siebie robilam glukoze na czczo jakis miesiac temu i bylo ok.wiec zobacze co mi w czwartek powie jak cos to zrobie chyba nic sie nie stanie ze pozniej troche.

Rysia gratulacje dużej córy :) a co do lekarki to może Ci jedynie zalecać i wyłuszczyć przy tym konkretny powód i to medyczny, ale nie w taki chamski sposób :baffled:

Rysia gratulacje dużej córy :) a co do lekarki to może Ci jedynie zalecać i wyłuszczyć przy tym konkretny powód i to medyczny, ale nie w taki chamski sposób :baffled:

Elsa - syna, nie córy ... niestety kolejny chłop się wyrobił :-D

rysia olej ją i się nie przejmuj :biggrin2:

Dzięki, tak właśnie mam zamiar zrobić... ale jak usłyszałam to aż mi się oczy zaszkliły. Myślałam, że z płaczem z tej poradni wylecę. Mam uczulenie na ten szpital, a on na mnie jak widać :-)

EDIT:
P.S nie wiecie do kiedy maluszek ma czas się obrócić? Bo mój dalej w położeniu miednicowym.:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry