reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wizyty u lekarza

Wikki, Noelle - też mam koleżankę z córeczką urodzoną jako hipotoficzka w 38tyg chyba ok1800g - na pewno poniżej 2000, pod każdym jednak innym względem mała jest zdrowa i straszny z niej urwis, ma teraz 2 latka, a to że jest ciut mniejsza od swoich rówieśników przestaje mieć znaczenie; tak więc głowy do góry i dbajcie o siebie :)

Natalia - akurat nie ma problemów z cukrem, ale muszę ograniczać sól z powodu tendencji do obrzęków, więc jak nie urok to... ech, ważne że jeszcze tylko kilka miesięcy :)

Jakby się tak dało to bym się wcale nie obraziła :biggrin2:

Rysia - teraz rozumiem :) to będziesz mieć mały wesoły oddział, a nie będą Cię na rękach nosić?

reklama
Natalia - ja nie lubię słodkiego, więc dla mnie gorzka herbata jest pycha;-) ale mogę sobie wyobrazić, że lekko nie będzie się przestawić....to tak trochę jak na odwyku, pierwszy tydzień będzie ciężki, a potem się przyzwyczaisz
a jak czarna herbata jest beeee, to może spróbuj ziołowe
pytanie czy np 1 słodką herbatkę możesz wypić w ciągu dnia, czy tak zupełnie nic ?
a czy masz "czarną listę" produktów czy wg IG masz się żywić ?

trzymam kciuki, żeby nie było tak źle;-)

Noelle - nic się nie przejmuj na zapas, dopóki się diagnoza nie potwierdzi. Dzieciorki rosną teraz w swoim własnym tempie i chociaż mój ma już ponad 1200 na wadze, to doktorka powiedziała, że urodzić się może nawet z wagą 2,5 kg. I to nie ma nic do rzeczy, że teraz jest tyle. Może po prostu dzidziuś będzie drobniutki. Nie zawsze się rodzą takie dorodne klocki i wcale nie ma to wpływu na ich dalszy rozwój.:-)
Zaciskam piąstki żeby wszystko było ok &&

Ostatnia edycja:
Noelle leż jak najwiecej nawet w ciągu dnia na lewym boku, macica będzie bardziej ukrwiona wiec dzidzia będzie tez wiecej sobie pobierała od Ciebie, napewno podrośnie szybciutko
A Twoja dzidzia już główką w dół ustawiona?

Ostatnia edycja:
ullana niestety z cukru rezygnacja całkowita. Generalnie produkty spożywcze mam pogrupowane w tabelce i wg niej mogę dobierać ilości. jeżeli nie ma danego produktu w tabelce to wg IG i zawartości węglowodanów.

mavika właśnie też się nad tym zastanawiałam, z tego stresu to zapomniałam zapytać. przeszukam internet i najwyżej zadzwonie dopytać. Z woda mineralną nie ma problemu ale np śniadania bez herbaty sobie nie wyobrażam. Nie dużo słodziłam ale gorzka jakoś do mnie nie przemawia:no:

Natalia tak mnie Mavika naprowadziła, że właśnie jest wiele słodzików naturalnych, czy choćby syrop klonowy (choć on ma charakterystyczny smak) czy syrop z agawy - ten ostatni sama używam, bo miałam leczoną drożdżycę przewodu pokarmowego i musiałam ograniczyć pewne produkty, i tak mi już zostało - agawa smakuje podobnie jak miód i ma niski IG

Wikki no własnie wyczytalam z tym leżeniem.Wiec bede zalegac na lewym boczku.A co do polozenia to mała dalej poprzecznie lezy:confused2:

reklama
Do góry