reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

agusiakemisia- ja też miewam przeczucia na bliźniaki, mam jednak nadzieję, że są bezpodstawne;) A to m.in. dlatego, że dużo gorzej czuję się w tej ciąży i cały czas boje sie, że to przez bliźniaki:p usg dopiero 11 czerwca, wtedy wyjdzie szydło z worka!

Ja też uważam, że bedzie dziewczynka:p Tak mi wychodzi z kalendarza chińskiego hahahahahha:rofl2:

reklama
Dziewczyny, czy robicie badania genetyczne z krwi? Ja mam skończone 33 lata i lekarz zasugerował żeby zrobić. Refundowane są dopiero od 35 roku życia. To nie problem, musiałabym się tylko do Gdańska wybrać bo u mnie takich nie robią. Jeśli robicie to w którym tygodniu, w 12? Czy któraś ma doświadczenia z laboratorium w Invictcie? Ile wcześniej trzeba się tam umówić?

Baśka & pauletta hihi nono ja myśle ze jednojajowe bliźniaczki dziewczynki ! Do tego kiedyś miałam wrozone z obrączki ilośc dzieci i płeć i zawsze wychodziło 2 chłopców i dziewczynka ! I sprawdzalo sie do 2 chłopców . Ostatnio była u mnie koleżanka o mówi dawaj ci powroze i wyszło 2 chłopców i 2 dziewczynki a jestem w ciąży ! Czyli sie wróżba zmieniła teraz ... A po za tym od początku czuje bliźniaczki to dziwne ale jakbym wiedziała ! Ni umiem opisać tego. Ja mam usg w poniedziałek! Ale będzie jazda coś czuje ! ;)

Ach i zapomnialam dodać moje dolegliwości ciazowe są najgorsze ze wszystkich 3 ciaz! Wymiotowalam Non stop az leki dostałam a i mam brzuch duzyyyyyy jak w 20 tyg serio! Jak pokazalam koleżance zdjęcie ( a ma dziewczyna 3 dzieci) to musiała dojść do siebie hihi brzucholek taki ze nie ma szans schować :)

A my po wyczekiwanej wizycie:-) Dzidzia ma 2,23cm i serduszko pięknie bije. Aż za szybko ale to chyba przeze mnie, bo strasznie się bałam.

Ja nie wiem dlaczego ja tak panikuję. Generalnie nie jestem strachliwa, nawet dosć odważna, a teraz-jak nie ja. To moja pierwsza ciąża i jakos nie potrafię się cieszyć, uwierzyć ze naprawdę będzie dobrze

Anulk@ a w którym tygodniu jesteś?
Ja mam wizytę w poniedziałek ale generalnie wydaje mi się że jest źle. Objawów jako takich brak i w dodatku dopiero skończyłam antybiotyk i znowu mnie coś łapie. Tak samo miałam jak nosiłam obumarłą pierwszą ciążę. Miesiąc temu zarodek był bardzo mały, za mały jak na swój wiek.

9tydz4dzien bobo ma wymiary prawie dokładnie na ten dzień, tylko usytuował się bardzo w rogu, ale gin twierdzi żeby się nie martwić

Dzięki;-)Jakbyś zgadła -gin próbowała usg i dopochwowo i przez brzuszek, ale to nie dzidzia, a cały pęcherzyk zasiedlił się z boku a nie pośrodku

reklama
Do góry