reklama
boozqowa
Październik 09'
Nam powiedziano, że jak by nóżki bolały to podać czopek przeciwbólowy, my mamy nurofen. Tylko cholerka skąd mam wiedzieć, że nóżka ją boli? ;/ Bo płakać może z różnych powodów...
Asiu, dokładnie mała tak samo na mnie patrzyła jak ty to opiujesz... okropne to uczucie;/
Asiu, dokładnie mała tak samo na mnie patrzyła jak ty to opiujesz... okropne to uczucie;/
asienka_r
mama Ani i Gabrysi
Dziewczyny zapomniałam wam napisać - można poprosić pediatrę o receptę na maść Emla, ona znieczula po posmarowaniu miejsce do wkłucia... i bąbel nie czuje. Ja tak robiłam z Zuzą
Czyli zanim wkłują to się smaruje tą maścią?? A bez recepty da się kupić?? Może skorzystamy podczas pobytu w Polsce. W końcu kilka razy będę małą szczepić
asienka_r
mama Ani i Gabrysi
Petinko z jednej strony to dobrze, bo mały nie czuje Twojego strachu. Tak myślę, a nie, że Ty nieczuła jesteś

Lajla83
Fanka BB :)
abwgdzl pójdę szczepić to się dowiem wiem jedno że szczepisz 6 w1 to za każdą płacisz 180zł
boozqowa moja przez 5 dni miała w szpitalu pobieraną krew do pomiaru bilirubiny:-( aż rączki miała sinawe od tych wkłuć:-( wiem że serce boli jak widzi się dziecko płaczące ale jeszcze dużo łez naoglądasz się jak np malutka zacznie chodzić;-)
Abeja też myślę o takim kremiku
pierwsze szczepienia to chyba w udo idą z tego co pamietam
Dziewczyny wy się martwicie o te szczepionki a poczytajcie o MMR to można dopiero się przerazić
oczywiście obowiązkowa i trzeba szczepić
boozqowa moja przez 5 dni miała w szpitalu pobieraną krew do pomiaru bilirubiny:-( aż rączki miała sinawe od tych wkłuć:-( wiem że serce boli jak widzi się dziecko płaczące ale jeszcze dużo łez naoglądasz się jak np malutka zacznie chodzić;-)
Abeja też myślę o takim kremiku

Dziewczyny wy się martwicie o te szczepionki a poczytajcie o MMR to można dopiero się przerazić

Karolinusia
Fanka BB :)
Dziewczyny zapomniałam wam napisać - można poprosić pediatrę o receptę na maść Emla, ona znieczula po posmarowaniu miejsce do wkłucia... i bąbel nie czuje. Ja tak robiłam z Zuzą
Abeja opowiedz dokładnie o szczepieniu Zuzki. Czy Zuza w ogóle nie płakała?? Jak to wyglądało?? Chcę oszczędzić Biance stresu i płaczu. aha ile ta maść kosztuje, bo nie mogę znaleźć w necie? i ile się smaruje?
Boozqowa dzielna z Ciebie mama!
Ostatnia edycja:
L
LuizaPatrycja
Gość
U nas było tak Szczepiłam tym iInfanriem ipv+Hib tak jak Ty Boozkowa. Małego kazano wziąć na ręce i przytulić mono i rączkę trzymać w specjalnej pozycji, z nóżką tak samo, mały nawet nie zdążył zapłakać, później chwilkę zakwilił, ale to chyba bardziej ze niewiedział o co kaman. Jak wróciliśmy do domu to go zmuliło i spał cały dzień.....ale nc innego mu niebyło żadnych biegunek,gorązek.bóli itp....
boozqowa
Październik 09'
A to u Was Luiza szczepili i w rączkę i w nóżkę? U nas w obie nóżki. I tylko pielęgniarka kazała mi między jednym wkłuciem,a drugim wziąć ją na ręce i w pozycje pionową by powietrza lepiej nabrała... A wolałabym ją trzymać takjak to u Was było...
reklama
AbEjA
Mamy styczniowe 2007
Karolinusia przed szczepieniem bodajrze godzinę posmarowałam Zuzce udka w jednym miejscu (jedna szczepionka w jedno udko, druga w drugie) i owinęłam folią. W przychodni odwinięto folię i w miejscu posmarowania zrobiono zastrzyk. Obyło się bez płaczu, ale dzieci moga róznie reagować. Czesto jest tak, ze płacza nie z powodu włucia a z powodu tego ze ktos obcy i w obcym środowisku się wokoł nich kręci.
Producentem Emla jest Astra Zeneca, krem jest na receptę.
http://www.astrazeneca.pl/_mshost773786/content/legacy_site_content/resources/media/2905748
Producentem Emla jest Astra Zeneca, krem jest na receptę.
http://www.astrazeneca.pl/_mshost773786/content/legacy_site_content/resources/media/2905748
Podziel się: