reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u pediatry, w poradniach, czyli kłopociki z naszymi dzieciaczkami.

Dzięki Abeja. Bianka raczej obcych sie nie boi, byliśmy u lekarza, była rozebrana do rosołu, Pani doktor ją przekładała oglądała, ja stałam z boku. Ona nie ma raczej strachu przed obcymi.
Kupie tę maść. Za dwa tyg szczepienie więc mam jeszcze chwilkę.

reklama
Wczoraj bylismy na tym szczepieniuUkłucia trzy-w rączke i obie nózki.Szczepiona była na lezaco,ja tylko trzymałam jej raczki i nóżki zeby sie ruszała.I to był wieeeelki błąd!!!!!!!!!Bo potem,przez cały wieczór ile razy próbowałam ja położyć to tak okropnie płakała aż sie zanosiła!:szok:Wycieranie,oliwkowanie,ubieranie trwało ponad pół godziny,bo co ja połozyłam to zaraz musiałam ja podnosić i przytulać,bo darła sie w niebogłosy.Usnęła na moim brzuchu,spała godzine i delikatnie połozyłam ja obok siebie.I od razu zaczęła płakać-przez sen.Dopiero po półtorej godz, usnęła na tyle że mogłam ją położyc.Ale spała całą nac z byzią na moim cycku.I nie budziła sie nawet na cycka tylko przez sen go szukała.Rano miała 37,1 ale szybo jej spadła do 36,3,to chyba przez ten cały wieczorny płacz.Teraz śpi juz półtorej godziny i jest okropnie przymulona.
Waży 4600,250gr przez 4dni przybyła.Nie wchodzi juz w nic z tego co jeszcze tydz temu było dobre:tak:Jesli chodzi o ten wyprysk niemowlecy to ładnie sie zmniejsza.no i poniewaz mam anemię:)-()kazała mi zacząc pomału jesc wszystko,.I wczoraj ztrabiłam talerz ogórkowej i mał puszczała baczki az miło bez prężenia.Płacz ewidentnie był wynikiem traumyb zw z kłuciem.

Jeżeli chodzi MMR to ja baaardzo dawno temu szczepiałm na to Jasia dodatkowpo.potem weszło do kalendarza szczepien.A naprawde wole czasem nie wiedzieć o efektach ubocznych bo chybabym oszalała.Może wyrodna matka jestem....

Dopytałam się koleżanki o tę Emlę i ona miała takie plasterki do przyklejania a nie maść i strasznie ciężko się je odklejało przez co synek płakał ;-)

No i po wizycie na patologii noworodka. Krwiaczek ładnie się wchłonął i wszystko w porządku.Dostaliśmy skierowanie na usg główki. Pani doktor nie mogła się napatrzec na małą;-) Ciągle powtarzała jak ty śliczna, jaka fryzura i jakie nogi długie:-) Maja bardzogrzeczna, nie płakała, nawet osiusiała doktor podczas badania. T. ma dzis małą zarejestrować na usg, ciekawa jestem jaki termin będzie...

boozqowa to super że krwiaczka już nie ma:tak::-)

moja walczy z kupką stęka i pręży się bidula:-( ostatnia kupa była w poniedziałek wieczorem:confused2:

Boozqowa super z krwiaczkiem :tak:, my mamy naczyniaka, który nie wygląda, żeby miał się wchłonąć na razie.

kluska80 jak przeczytałam Twój opis to aż mi się coś w środku zrobiło, ja to jestem nie wytrzymała na takie sprawy.

kluska80 aż żal czytać że Emilka musiała tak płakać i się bać , mam nadzieje że szybko zapomni:tak:

Roksi23 u nas ten sam problem , pomógł dziś debridat +lacidobaby+ podciąganie nóżek do brzuszka i masaż brzuszka. Wcześniej stosowałam te krople Esputicon ale na Julke one chyba nie działają.

Kluska... strasznie żal takich Maluszków, płaczą, męczą się, a najgorsze jest to, że w oczach takiego dziecka to my Mamy wystawiamy je na takie męczarnie. I jak tu mają nam ufać?? Ja tak to nwidzę i się boję szczepień, ale liczę, że ta maść polecona przez Abeję da radę.

Boozqowa no widzisz taka jest nasza służba zdrowia. Wszędzie się czeka. Wszędzie. Koszmar

reklama
Do góry